Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Pășcuță, întâlnire a părinților singuri din Constanța (galerie foto)

ro

19 Jul, 2019 00:00 4194 Marime text
Vineri, 12.07, a avut loc o întâlnire inedită a părinților singuri din județul nostru. La eveniment au participat câteva zeci de părinți, mame și tați singuri din Constanța, Mangalia și alte câteva localități din județ, subiectele abordate fiind legate în special de greutățile și oportunitățile pe care la au părinții care își cresc singuri copiii.

Inițiativa organizării acestui eveniment îi aparține lui Adrian Pășcuță, un timișorean care a divorțat acum 3 ani și de atunci își crește singur cei 3 copii. Lector universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, Adrian a elaborat și un curs on-line pe care îl oferă gratuit părinților interesați http://adrianpascuta.ro/curs_familii_monoparentale.html și a construit o comunitate la care au aderat deja peste 2.000 de părinți https://www.facebook.com/groups/familiimonoparentale/
 
Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-au aflat: relația dintre părinți după divorț, relația copilului cu părintele nerezident, nevoia de iubire a copiilor din astfel de cupluri, atitudinea societății față de familiile monoparentale, rezultatele școlare ale copiilor și modul în care se raportează școala la problemele copiilor afectați de divorțul părinților. Participanții au hotărât să organizeze periodic întâlniri prin care să caute soluții comune la problemele cu care se confruntă alăturându-se astfel comunităților deja constituite în orașele Timișoara și București. Unul din aspectele evidențiate în cadrul întâlnirii este nevoia de informare și consiliere a părinților și copiilor afectați de divorțul părinților, nevoie insuficient acoperită de instituțiile statului în caz de divorț.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii