Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Pescuit în zone strict protejate cu unelte interzise (video)

ro

25 Feb, 2021 10:19 1489 Marime text

  • Doi inspectori din cadrul Comisariatului Regional Murighiol - Sf. Gheorghe au găsit montate în apă un număr de 300 carmace (unelte folosite în capturarea sturionilor) în Meleaua Sf. Gheorghe ce face parte din zona strict protejată Sacalin- Zătoane din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, imagini puteți vedea în secțiunea Video a materialului.
În data de 24.02.2021, în urma unui control de prevenire și combatere a braconajului piscicol, doi inspectori din cadrul Comisariatului Regional Murighiol - Sf. Gheorghe au găsit montate în apă un număr de 300 carmace (unelte folosite în capturarea sturionilor) în Meleaua Sf. Gheorghe ce face parte din zona strict protejată Sacalin- Zătoane din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Toate speciile de sturioni, morunul (Huso huso), păstruga (Acipenser stellatus), nisetrul (A. gueldenstaedtii), cega (A. ruthenus), şipul (A. sturio) şi viza (A. nudiventris) sunt protejate de Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de floră și faună pe cale de dispariție (CITES).

Având în vedere declinul populațiilor de sturioni, România a introdus în anul 2006 prin Ordinul nr. 330/2006 emis în comun de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor o interdicție referitoare la pescuitul și comercializarea sturionilor sălbatici pe o perioadă de 10 ani.

În aprilie 2016 a fost emis Ordinul Nr. 545/715/2016 prin care a fost prelungită cu încă 5 ani interdicția pentru capturarea tuturor speciilor de sturioni din habitatele piscicole naturale din România.

Interdicția prevede :

a) pescuitul în scop comercial al speciilor de sturioni;
b) comercializarea produselor şi subproduselor obţinute de la sturioni capturaţi pe teritoriul României;
c) folosirea oricăror unelte sau echipamente de pescuit sturioni, inclusiv ohane şi carmace, în zonele de pescuit din apele naturale româneşti.

Exemplarele de sturioni capturate accidental sunt redate în mediul natural, indiferent de starea acestora.

Urmărește video aici.

Sursa foto-video: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii