Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a participat la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat

ro

09 Jul, 2020 11:01 1634 Marime text
  • Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a participat la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat
Pe 8 iulie 2020 s-a lansat Alianța UE pentru Hidrogen Curat - EU Clean Hydrogen Alliance, o inițiativă a Comisiei Europene pentru promovarea producției de gaze curate, fără emisii de dioxid de carbon in timpul producției, distribuției și utilizării.

Prof. univ. dr. ing. Costel Stanca, director general al CN APM SA Constanța, a participat la conferința de lansare a alianței, eveniment deschis de Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, cu prezentarea viziunii europene asupra utilizării hidrogenului curat până în 2030.
               
Această lansare este inclusă într-un set de inițiative ale Comisiei Europene care marchează recunoașterea hidrogenului ca element cheie al sistemului energetic european complet integrat: strategia UE privind hidrogenul, integrarea inteligentă a sistemului energetic și Alianța UE pentru Hidrogen Curat.
               
CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și-a manifestat interesul de a deveni parte activă a Alianței pentru Hidrogen Curat, care va gestiona pachetul de investiții în proiectele care vor avea ca obiectiv implementarea tehnologiei obținerii, depozitării și transportării energiei verzi cu ajutorul hidrogenului. Hidrogenul va fi mai mult decât o marfă internațională în sine, ci va deveni și modalitatea de transport preferată a energiei in viitor.
               
În strategia pe termen mediu și lung a porturilor maritime românești sunt incluse proiecte green de investiții, axate pe producerea de energii alternative, prietenoase cu mediul.

Uniunea Europeană vizează, în domeniul hidrogenului, asigurarea condițiilor egale pentru diferiți transportatori de energie, un nivel de electrificare mai mare pentru sectoarele end-use, un sistem energetic mai flexibil, descentralizat și digitalizat, utilizarea combustibililor alternativi, inclusiv a hidrogenului, și crearea unui sistem energetic multidirecțional.
               
De asemenea, se va avea în vedere dezvoltarea sincronizată a coridoarelor de transport TEN-T cu coridoarele energetice TEN-T, precum și revizuirea Directivei privind Instalarea Infrastructurii pentru Combustibili Alternativi (DAFI) pentru a impulsiona utilizarea hidrogenului în sectorul mobilității. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii