Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii de fraudare a unui examen la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Directorul Adrian Bâlbă - „Reluăm proba scrisă, pentru a elimina orice suspiciune“

ro

30 Apr, 2015 00:00 3552 Marime text
Pe data de 27 aprilie, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de referent de specialitate. Rezultatele acestuia au fost însă anulate, din cauza contestaţiei depuse de un candidat, înregistrată la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii cu numărul 639/28.04.2015, privind procedura de desfăşurare a concursului pentru ocuparea postului vacant de referent de specialitate din cadrul Serviciului Achiziţii, Administrativ şi Planetariu. Ionuţ Sorin Vasilăţeanu, unul dintre candidaţi, susţine că a sesizat mai multe nereguli în ceea ce priveşte organizarea şi derularea concursului. Mai mult, acesta acuză că una dintre candidate a fost favorizată de comisia de concurs.
 
„În ziua concursului, 27 aprilie, am încercat să identific anunţul privind repartizarea candidaţilor în sală, însă nu am reuşit acest lucru. Am întrebat un angajat, care m-a îndrumat spre sala de conferinţe. Aici, o doamnă mi-a comunicat că proba scrisă se va amâna cu jumătate de oră, deoarece lipseşte un membru al comisiei de concurs. Proba scrisă a început la ora 12.30. Comisia a prezentat două plicuri albe, în care se aflau două variante de subiecte. Plicurile nu aveau aplicate ştampile şi semnături, aşa cum prevede art. 21 din HG 286/2011. După ce a multiplicat subiectele, secretarul comisiei a înmânat candidaţilor câte un exemplar, care nu purta semnăturile membrilor comisiei de concurs. După 35 de minute, candidata Stoica Coralia Adelina a predat prima setul de subiecte şi foile de răspuns rezolvate. Una dintre membrele comisiei de concurs a sunat-o pe Stoica Coralia Adelina să îi comunice faptul că nu a semnat în borderou. Stoica Coralia Adelina nu s-a întors până în momentul când eu am părăsit sala de concurs. În această situaţie, membrii comisiei trebuiau să elimine din concurs această candidată, aşa cum prevede art. 21 alin. 12 din HG 286/2011. Totodată, vă mai aduc la cunoştinţă că mama candidatei Stoica Coralia Adelina este angajata complexului muzeal. Candidata Stoica Coralia Adelina este prietenă, pe o reţea de socializare, cu una dintre membrele comisiei de concurs, dar şi cu alţi angajaţi cu funcţii de conducere din cadrul complexului. Aceste motive au determinat membrii comisiei să aibă o atitudine de favorizare faţă de această candidată“, ne-a povestit Ionuţ Sorin Vasilăţeanu.
 
Reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au precizat că „examenul pentru ocuparea postului vacant de referent de specialitate din cadrul Serviciului Achiziţii, Administrativ şi Planetariu a fost suspendat începând cu data de 28.04.2015“. Concursul va fi reluat după următorul calendar: proba scrisă va avea loc pe data de 12 martie, urmată de interviu, pe data de 14 martie. Candidaturile înregistrate la concursul a cărui procedură a fost suspendată sau amânată se consideră valide dacă persoanele care au depus dosarele îşi exprimă în scris intenţia de a participa din nou la concurs.
În legătură cu cele semnalate de candidatul mai sus menţionat, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Ionuţ Sorin Vasilăţeanu a semnalat mai multe neregularităţi formale: plicurile nu au fost ştampilate, o candidată nu a semnat în borderou când a predat lucrarea. De asemenea, despre candidata Stoica Coralia Adelina s-a spus că este rudă cu un angajat al complexului. Dar este doar o coincidenţă. Am decis să reluăm proba scrisă a examenului pentru a elimina orice suspiciune“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii