Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actriţa Nathalie Delon, fosta soţie a lui Alain Delon, a murit

ro

22 Jan, 2021 12:41 1584 Marime text

  • Fosta soție a lui Alain Delon a încetat din viață la vârsta de 79 de ani.

Actriţa franceză Nathalie Delon, cunoscută în special pentru rolul din ''Le Samourai'', de Jean-Pierre Melville, pelicula în care a jucat alături de soţul său din vremea aceea, Alain Delon, a decedat, joi, la Paris, la vârsta de 79 de ani, a precizat pentru AFP fiul acesteia, Anthony Delon.

'Mama mea a decedat în această dimineaţă la ora 11:00, la Paris,

înconjurată de cei apropiaţi.

A murit din cauza unui cancer cu evoluţie rapidă'', a declarat pentru AFP fiul lui Nathalie şi Alain Delon, Anthony.

Va rămâne în memoria marelui public pentru rolul Jane, partenera lui Alain Delon în ''Le Samourai'' (1967), inspirat din romanul ''The Ronin'', de Goan McLeod.

Nathalie Delon a avut roluri secundare în circa 30 de filme până la începutul anilor '1980, printre care ''L'Armée des ombres'' (1969), tot în regia lui Jean-Pierre Melville, ''Docteur Justice'' (1975), de Christian-Jaque, şi ''Une femme fidele'' (1976), în regia lui Roger Vadim.

Nathalie Delon a trecut apoi în spatele camerei de filmat regizând ''Ils appellent ca un accident'' (1982) şi ''Sweet Lies'' (1986), cu Treat Williams în rolul principal. Actriţa a publicat un volum de memorii în 2006.

Având origini spaniole, actriţa s-a născut Francine Canovas, pe 1 august 1941, la Oujda, în Maroc, pe atunci sub protectorat francez. A venit la Paris în 1962, după ce s-a despărţit de primul soţ, Guy Barthelemy, fost cadru militar, cu care a avut o fiică.

Tânăra de 21 de ani cu ochi verzi îl cunoaşte întâmplător, într-un club de noapte din capitală, pe Alain Delon, care se afla în plină ascensiune şi era logodit pe atunci cu Romy Schneider, o altă stea a cinematografiei, cunoscută din pelicula Sissi (1955).

Cei doi trăiesc o pasiune secretă înainte ca Delon să se despartă de Romy şi să se căsătorească cu Nathalie în august 1964, în cea mai strictă intimitate. Cuplul se îmbarcă la bordul vasului ''France'', unde îşi petrec luna de miere, după care se mută la Los Angeles, unde, o lună mai târziu, se naşte fiul cuplului, Anthony.

Foarte rapid, între cei doi, care locuia într-o superbă vilă în Hollywood, apar neînţelegerile, prezente de asemenea şi pe platourile de filmare ale peliculei ''Le Samourai''. Cei doi actori divorţează în februarie 1969.

„Am fost foarte naivă. El m-a înșelat, eu nu”, s-a confesat Nathalie Delon producătorului francez de televiziune Thierry Ardisson. „Am lăsat totul în urma mea. Am plecat cu fiul meu și cu menajera”, a dezvăluit Nathalie în 2018 pentru ziarul Paris Match.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii