Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul constănţean Elias Ferkin, la ceas aniversar

ro

18 Apr, 2014 00:00 5610 Marime text
Elias Ferkin Musuret s-a născut la Constanţa pe 18 aprilie, în anul 1975, şi a reuşit, prin toată activitatea sa de până acum, să pună pe un loc important, pe harta culturală a lumii, oraşul de la malul mării. Născut în zodia Berbec, prin voinţa şi independenţa specifice semnului zodiacal, a reuşit să exceleze în profesia pe care a urmat-o toată viaţa, actoria.

În anul 2000, a participat la atelierul de improvizaţie teatrală coordonat de Scott Johnston, în 2002, la atelierul de teatru-dans al companiei israeliene „Kombina Dance“ şi la cel de teatru fizic, coordonat de Rebecca Schoon, iar în 2003 a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică „I.L. Caragiale“.
Elias Ferkin a jucat în numeroase spectacole, pe cele mai mari scene teatrale din România, colaborând, totodată, cu actori şi regizori pentru diferite filme, seriale şi spoturi publicitare. Printre cele mai cunoscute producţii româneşti în care a apărut actorul constănţean se numără „Milionari de weekend“, film realizat în 2004, în regia lui Cătălin Saizescu, „Second Hand“, din 2005, regizat de Dan Piţa, şi lista continuă cu multe alte roluri.

Interpretarea din aceste filme l-a propulsat pe Elias Ferkin în industria cinematografică internaţională, el obţinând roluri în filme precum „7 Seconds“, „Gadje“, „Shadow man“ sau „Born to rise hell“, care i-au încununat cu succes activitatea. A jucat, astfel, alături de actori celebri de peste hotare, precum Steven Seagal sau Wesley Snipes, dar şi alături de actori români, nu mai puţin talentaţi, precum Claudiu Bleonţ sau Maria Dinluescu. La sfârşitul anului trecut, a avut rolul principal în videoclipul cunoscutei piese „Doar pentru tine“, interpretată de Delia. Anul acesta, filmează pentru „Piano“, în regia lui Dorian Boguţă, şi pentru „Kira Kiralina“, regizat de Dan Piţa, iar în 2015 va apărea în producţia „The dying of the Light“, alături de Nicolas Cage.
În total, 23 de filme la activ, spectacole de teatru al căror număr l-am pierdut, numeroşi fani, multe planuri de viitor şi 39 de ani împliniţi astăzi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diner Musuret 18 Apr, 2014 15:07 La multi ani si multa bafta in activitate!
  • Diner Musuret 18 Apr, 2014 15:07 La multi ani si multa bafta in activitate!
  • Diner Musuret 18 Apr, 2014 15:07 La multi ani si multa bafta in activitate!