Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorii Teatrului de Stat Constanța joacă Dionysos la Festivalul Internațional de Teatru "Atelier" de la Baia Mare

ro

30 May, 2018 14:16 1567 Marime text
 
 
Trupa Teatrului de Stat Constanța a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru "Atelier" din Baia Mare.
 
Spectacolul selecționat este „DIONYSOS”, montat la Constanța de regizorul italian Daniele Salvo, după tragedia lui Euripide, „Bacantele”, în coproducție cu Teatrul Vascello din Roma.
 
Constănțenii vor evolua pe scena din Baia Mare în data de 8 iunie, de la ora 20.00 și speră să se întoarcă acasă cu premii.
 
În rolul principal joacă Marius Bodochi, iar Bacantele care îl adoră, întruchipând un personaj colectiv seducător, sunt Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru.  

În alte roluri: Andu Axente  - regele Penteu, Dana Trifan - Enache - mama sa, Agave, Iulian Enache - Cadmos, Marian Adochiței - Tiresias și Paznicul, Alexandru Medveghi - primul mesager, Ionuț Rusu - al doilea mesager.

Muzica este semnată de Marco Podda, iar proiecţiile video, de Aquamicans/Paride Donatelli. Costumele au fost create de Daniele Gelsi, iar decorurile, de Michele Ciacciofera.

Teatrul de Stat Constanța mulțumește spectatorilor fideli, dar și celor ocazionali, pentru că au intrat în acest parteneriat cultural cu artiștii, parteneriat pe care îl consideră esențial pentru existența instituției.
 
„Datorită publicului și diverselor sale reacții și energii, fiecare spectacol de teatru este unic, de aici rezultând farmecul și rezistența în timp ale performanței artistice live, chiar și în confruntarea cu noile tehnologii”.
 
Până la toamnă, când începe stagiunea 2018-2019, publicul larg este aşteptat la Festivalul Internațional de Teatru „MITURILE CETĂȚII”, care se va desfășura între 20 şi 27 iunie a.c.

Spectacolele aparţinând unor companii teatrale din Italia, Franța, Ungaria, Israel, precum și ale unor prestigioase teatre din România, vor avea loc pe scena în aer liber din Piața Ovidiu, în sala teatrului din Constanța, la Termele Romane sau la Cazinoul din Constanța.

 Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii