Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive desfășurate de polițiști la școlile gimnaziale ,,George Enescu” și ,,Grigore Moisil” din Năvodari (galerie foto)

ro

25 Feb, 2020 11:42 1738 Marime text

La data de 24 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informativ - preventive la școlile gimnaziale ,,George Enescu” și ,,Grigore Moisil” din orașul Năvodari.

În cadrul programului ,,ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI” și Proiectului de prevenire a violenței, consumului de substanțe interzise și traficului de persoane în rândul minorilor, elevii claselor I-IV au avut prilejul de a discuta cu polițiștii despre siguranța pe stradă, la școală, în vacanțe, dar și în mediul online.  

Cei mici au primit informații referitoare la posibilele pericole la care pot fi expuși în momentul în care interacționează cu persoane necunoscute, fiindu-le prezentate soluții de evitare a unor posibile evenimente nefericite.

Activitatea s-a derulat prin prezentarea unor materiale informative și a unui filmuleț educativ, cu ajutorul căruia cei mici au înțeles cât de importantă este vigilența în transmiterea datelor cu caracter personal în mediul online.

În acest context, polițiștii îi sfătuiesc pe cei mici:

-    Nu deschideți ușa locuinței persoanelor străine, indiferent de motivul invocat!
-    Ori de câte ori vă simțiți în pericol, anunțați-vă părinții sau cadrele didactice!
-    Nu urcați în mașina vreunui necunoscut, indiferent sub ce pretext ar avea loc invitația și nu vă abateți din drumul vostru stabilit cu părinții!
-    Nu acceptați bunuri de la persoanele necunoscute și nu oferiți acestora informații personale!
-    Înștiințați-vă părinții despre locul în care mergeți și cine vă însoțește!


Sursa foto: IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii