Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive ale polițiștilor constănțeni la Liceului Tehnologic „Tomis”

ro

12 Nov, 2019 11:59 1460 Marime text

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității
, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. Constanța, au desfășurat ieri activități informativ - preventive la clasele elevilor Liceului Tehnologic „Tomis” din municipiul Constanța.

Polițiștii au vorbit despre aspectele legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor și modalitățile prin care tinerii ar putea preveni traficul pe internet. Aceștia au primit recomandări cu privire la comportamentul violent în rândul tinerilor și prevenirea discriminării.

În acest context, cu ajutorul materialelor informative, adolescenții au conștientizat care sunt pericolele asociate sextingului și ale traficului de persoane, informațiile fiind reprezentate și prin materiale video corespunzătoare vârstei acestora. 

Polițiștii îi încurajează să nu răspundă mesajelor compromițătoare, care pot conține cuvinte sau imagini nepotrivite, să nu transmită fotografii sau să se expună la webcam persoanelor întâlnite în mediul online. 

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală,  proiectul „Fără discriminare”
 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii