Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunile la purtător ale Millenium Global Development au fost predate și convertite. A fost schimbat și administratorul

ro

06 Oct, 2020 00:00 2198 Marime text
  • Cele două deținătoare care au predat acțiunile la purtător au fost firma cipriotă Headstone Holdings LTD și Georgiana Andreea Șerban, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu.
  • Noul administrator al Millenium Global Development, cu puteri depline, este Georgiana Andreea Șerban, cu o indemnizație netă lunară de 3.000 de euro.
  • Millenium Global Development apare în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare

Acțiunile la purtător ale Millenium Global Development au fost predate. Cele două deținătoare care au predat acțiunile la purtător au fost firma cipriotă Headstone Holdings LTD și Georgiana Andreea Șerban, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu.
 
Totodată, Georgiana Andreea Șerban a devenit noul administrator unic al Millenium Global Development, după renunțarea la funcție a Galactica House, ce era reprezentată tot de către Georgiana Andreea Șerban.
 
Millenium Global Development apare în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Tot în prezenta cauză, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
Citește și Radu Mazăre, termen azi la Curtea de Apel Constanța

Revenind la predarea acțiunilor, schimbul a avut loc în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Asociaților firmei, care s-a ținut la data de 25 august 2020, hotărârile adoptate fiind recent publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Secretarul de ședință, se arată în Monitorul Oficial, a fost chiar Sorina Gina Hortolomei Moscu.
 
Astfel, se arată în Monitor că, în cadrul ședinței, s-a prezentat și a predat acțiunile la purtător ale Millenium Global Development firma cipriotă Headstone Holdings LTD, reprezentată de cetățeanul cipriot Katerina Charalambous.
 
Societatea cipriotă era deținătoare a 24.500 de acțiuni, a câte 60 de lei fiecare, adică 1.568.000 de lei.
 
Acestea reprezentau 98% din capitalul social subscris al Millenium Global Development, „sub forma 170 de titluri a 100 de acțiuni fiecare = 17.000 de acțiuni, cu seria MGD de la nr. 001 la 170; 120 de titluri a 50 de acțiuni fiecare = 6.000 de acțiuni, cu seria MGD de la nr. 171 la 290; 67 de titluri a 20 de acțiuni fiecare = 1.340 de acțiuni, cu seria MGD de la nr. 291 la 357; 160 de titluri a 1 (una) acțiune fiecare = 160 de acțiuni, cu seria MGD de la nr. 383 la 542“.
 
De asemenea, și Andreea Georgiana Șerban era deținătoarea a 500 de acțiuni, a câte 64 de lei, adică 32.000 de lei. Acestea reprezentau 2% din capitalul social, sub forma a 25 de titluri a câte 20 de acțiuni fiecare = 500 de acțiuni, având seria MGD de la 358 la 382“.
 

„Transformarea acțiunilor la purtător“

 
Totodată, se mai arată în Monitorul Oficial, „capitalul social total va fi de 1.600.000 de lei împărțit în 25.000 de acțiuni nominative a câte 64 de lei fiecare astfel: Headstone Holdings LTD 24.500 a câte 64 de lei fiecare, adică 1.5680.000 de lei, reprezentând 98% din capitalul social, și Șerban Georgiana Andreea 500 de acțiuni a câte 64 de lei fiecare, adică 32.000 de lei reprezentând 2% din capitalul social“.
 
După predarea acțiunilor, acționarii au hotărât „transformarea acțiunilor la purtător pe care le dețin asociații în acțiuni nominative și deschiderea registrului acționarilor (în formă electronică dacă permite legea) de către administratorul unic, sub aceeași formă enunțată mai sus“.
 
În aceeași ședniță, a fost admisă cererea de renunțare la funcția de administrator unic formulată de Galactica House, prin reprezentantul permanent Andreea Georgiana Șerban.
 
Drept urmare, în locul Galactica House, a fost numită Andreea Georgiana Șerban drept administrator unic al Millenium Global Development.
 
Mandatul său este valabil timp de patru ani, cu puteri depline și „prelungindu-i-se mandatul pe perioade egale până la revocarea expresă“.
 

Indemnizația

 
Indemnizația netă lunară a Andreei Georgiana Șerban este în sumă de 3.000 de euro începând cu luna decembrie 2019 și 5% din profitul net obținut de societate după data de 31.12.2020.
 
De asemenea, acesteia i se permite să fie sau să primească mandate de administrator și în alte firme.
 
În aceeași ședință s-a decis și „împuternicirea administratorului unic să investească, să participe, să subscrie în orice companie, asociere sau altă entitate de afaceri, în orice termeni și condiții pe care le va crede de cuviință, incluzând, dar nelimitându-se la cumpărarea/achiziția de părți sociale/acțiuni în orice persoană juridică română sau străină“.
 
Totodată, administratorul unic a fost împuternicit și să stabilească și să plătească prețul unor astfel de participații, „să facă orice înregistrări în fața oricăror organe / autorități competente, în numele și pentru societate, pentru aceste participații“.
 
„Să participe, să decidă și să voteze în orice ședință, adunare a asociaților / acționarilor unde Millenium Global Development SA deține sau va deține părți sociale / acțiuni, să amendeze actele constitutive ale acestor societăți cum va crede de cuviință. Să facă și să semneze orice documente / declarații în numele Millenium Global Development SA în fața oricărei organizații / autorități pentru ducerea la înplinire a acestui mandat, inclusiv bănci“.
 

Date de la Registrul Comerțului

 
Nu în ultimul rând, noul admnistrator a fost împuternicit și să vândă bunuri mobile și imobile din patrimoniul societății, în orice termeni și în condițiile pe care le va crede de cuviință, la prețurile stabilite, să semneze actele de înstrăinare și să reprezinte societatea în fața autorităților și instituțiilor competente“.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 4 octombrie 2020, societatea Millenium Global Development a fost înființată în 2001, fiind înregistrată inițial în București, iar apoi schimbându-și sediul în Constanța.
 
În prezent, firma are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 264, din Constanța, în Complexul Sportiv Badea Cârțan.
 
Societatea are ca obiect principal de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“ și este administrată în prezent, așa cum s-a menționat anterior, de Andreea Georgiana Șerban.
 
Cenzori sunt Mariana Mihai, Mădălina Laura Radu, Robert Catone Bedros și Sorin Alexandru Drăghici.
 
În 2017, firma a avut un profit net de 4.800.560 de lei, un singur salariat și o cifră de afaceri netă de 1.505.541 de lei.
 
În 2018, numărul salariaților a fost cinci, profitul net a fost 7.062.345 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 13.624.416 lei.
 
În 2019, cu 17 angajați, firma a înregistrat o pierdere de 249.992 de lei, cifra de afaceri netă fiind de 2.155.097 de lei.
 
Așa cum precizam și mai sus, Millenium Global Development apare în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Tot în prezenta cauză, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
În prezent, dosarul penal se află pe rolul Curții de Apel Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 15 octombrie.
 
Citește și
 
Elan Schwartzenberg a scăpat de acuzațiile privind complicitatea la dare de mită. Motivarea judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii