Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea de verificare, anunțată cu surle și trâmbițe, desfășurată „pe mute“. Terasele din zona Cazino Mamaia, controlate la ordinele Primăriei

ro

07 Aug, 2015 00:00 1426 Marime text
 
Reprezentanți ai Primăriei Constanţa, ai Poliţiei Locale, dar și inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean Constanţa pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat, joi seara, o acţiune de verificare a comercianţilor din staţiunea Mamaia.

Inspectorii au verificat simultan mai multe aspecte ale activității unor societăți din zona Cazino. Ionuţ Pripiş, director executiv adjunct al Poliţiei Locale Constanţa, a declarat, înainte de demararea controalelor că acestea vizează ridicarea standardului şi a calităţii serviciilor prestate, respectarea autorizaţiilor de funcționare și desfacere aşa cum au fost emise, întrucât s-a observat că prin activităţi de subînchiriere standardul zonei a scăzut, iar pretenţiile staţiunii Mamaia sunt altele decât cele care se desfăşoară în zona Cazino. „În loc să fie terasă cu mese şi scaune şi restaurant, aşa cum a fost autorizat, avem shaorma, jocuri mecanice, sucuri şi alte de genul acesta“.

Săptămâna trecută găzduia Superkombat
Prima oprire a inspectorilor a fost în zona terasei Bunătățuri și Plăcinte, unde inspectorii au întârziat mai bine de o oră. Culmea, la aceeași terasă s-a desfășurat, săptămâna trecută, conferința de presă prilejuită de deschiderea evenimentului Superkombat World Grand Prix IV. Deși Corina Martin, președintele Asociaiei de Promovare a Turismului Litoral-Delta Dunării a fost prezentă la acest eveniment, alături de alți oficiali din cadrul municipalității, atunci nu a părut să deranjeze pe nimenei prezența standurilor de înghețată sau porum fiert de la periferia terasei, cu toate că erau amplasate și atunci. Ce s-a întâmplat între timp? De ce la o săptămână distanță au fost văzute cu alți ochii aceste activități care și atunci se desfășăurau neîngrădite?

Precizăm că vineri, după încheierea ședinței de consiliu local, primarul interimar Decebal Făgădău a declarat că nu este mulţumit de cum arată, în general, staţiunea Mamaia. „De modul în care arată promenada nu pot spune că sunt mulţumit. Sunt chiar total dezamăgit de modul în care agenţii economici au înţeles să transforme staţiunea într-o extensie a Satului de Vacanţă. Practic, s-au mai liniştit lucrurile în Satul de Vacanţă şi au invadat staţiunea“, a explicat Făgădău vineri. În aceeași zi el s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor de control  și cei ai Poliției Locale pentru a găsi de comun acord măsurile de combatere a acestor activități omerciale care nu se ridică la nivelul pretențiilor.



Extensia Satului de Vacanță
Deși inițiativa unor astfel de controale a fost una de apreciat, acțiunea în sine s-a desfășurat foarte greoi, cohorta de lucrători aflați în control evitând să dea relații despre neregulile găsite. Acțiunea, apreciată de altfel de cei mai mulți turiști, deranjați de faptul că „tot Satul de Vacanță s-a mutat la Cazino“ a demarat în forță, însă despre neregulile găsite și sancționate urmează să aflăm în perioada următoare, reprezentanții fiecărei instituții aflate în control îndemnând jurnaliiștii să afle informații de la purtătorii de cuvânt.

În contrast, tot ieri, în stațiunile din sudul litoralului au avut loc o serie de controale ANPC. În doar câteva minute inspectorii ANPC au aplicat amenzi de zeci de mii de lei. şeful instituţiei, Marius Dunca, a scos la iveală, ieri, grave deficienţe la mai multe hoteluri din staţiunea Neptun. Administraţiile hotelurilor Terra, Mioriţa şi Romanţa au primit amenzi între 20.000 şi 30.000 de lei pentru condiţiile de cazare ori deficienţele găsite în bucătăriile restaurantelor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii