Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune în stațiunea Saturn. Polițiștii au verificat persoane și societăți comerciale

ro

15 Jul, 2021 14:40 1002 Marime text
  • Acțiune a polițiștilor din Mangalia.
 
În data de 14 iulie a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, împreună cu polițiști locali și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, au acționat în stațiunea Saturn, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț neautorizat, precum și verificarea activităților desfășurate conform O.U.G. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă.

Astfel, echipele de control au verificat peste 20 de persoane și societăți comerciale și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei, conform H.C.L. nr. 165/2020 privind aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia.

Polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru punerea în circulație fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar și care prejudiciază titularul mărcii, faptă prevăzută de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Este cazul unui comerciant, care a oferit spre vânzare 19 articole de îmbrăcăminte, ce purtau însemne ale unor mărci cunoscute și erau susceptibile a fi contrafăcute.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii