Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune amplă dedicată copiilor tătari, organizată de UDTTMR (galerie foto)

ro

02 Jun, 2015 00:00 2789 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, duminică, o amplă acţiune dedicată copiilor tătari care frecventează cursurile Şcolii Comunitare din cadrul UDTTMR.
 
Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Au participat aproape 600 de copii, de la filialele Constanța, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Ovidiu, Valea Dacilor, Murfatlar, Castelu, Valu lui Traian, Tuzla, Techirghiol, Agigea, Mangalia, Cobadin, Amzacea, Topraisar și Tulcea, care au vizitat Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
 
Copiii au vizitat apoi sediul central al UDTTMR, unde au avut parte de numeroase surprize. Cu doar o zi înainte, mai exact sâmbătă, 20 de copii de la filialele UDTTMR Tuzla şi Mangalia au participat la acţiunea intitulată „Dăruieşte zâmbete“, organizată de Asociaţia „United Hands Romania“ în parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Constanţa şi Subfiliala de Cruce Roşie Năvodari, alături de militarii americani de la Black Sea Rotational Force de la Mihail Kogălniceanu. Evenimentul a fost prilejuit, de asemenea, de Ziua Copilului.
 
Acţiunea s-a desfăşurat la Eforie Nord, a început dimineaţă, pe plajă, cu o serie de jocuri, după care copiii au mers la Complex Hotelier Club Dunărea, acolo unde cei mici au asistat la un show culinar.
 
Nu au lipsit nici surprizele, numeroşi artişti susţinând recitaluri special pentru sărbătoriţi.
 
„Copiii tătari au avantajul de a fi sărbătoriţi de două ori: pe 23 aprilie, în întreaga lume turcică este marcată Ziua Copilului, instituită de primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, iar la data de 1 iunie, sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului. UDTTMR îşi doreşte ca toţi copiii tătari să îşi respecte propria identitate, să şi-o păstreze şi, mai ales, să şi-o însuşească, dar, în acelaşi timp, să fie integraţi pe deplin în societatea românească şi în cea europeană. Copiii de astăzi sunt viitorul comunităţii noastre, astfel că suntem datori să investim în ei şi timp, şi bani, şi energie, pentru a contura contextul necesar păstrării şi promovării etniei noastre mulţi ani de acum înainte. La mulţi ani, copii! Qayırlı yașlar, ballar!“, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 

Citeşte şi

Asociația United Hands România a dăruit zâmbete dulci pentru copiii centrelor de plasament (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii