Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziţii girate direct de fostul vicepreşedinte Cristi Dragomir Contractele încheiate de CJC între 2015 şi mai 2016 (V) (document)

ro

06 Jul, 2016 00:00 6501 Marime text


1.153 de contracte a încheiat şi derulat Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 2004 - 20.05.2016 cu diverse societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, dar şi cu Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Cele mai multe contracte au fost încheiate în anul de graţie 2009 - 184. Şi anul 2013 a fost unul fructuos pentru cei care au încheiat cele 110 contracte cu CJC, dar şi anii 2011 şi 2014, cu câte 104.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm ultima parte a contractelor atribuite în perioada 2015 - 2016, interval în care Consiliul Judeţean a fost condus de vicepreşedintele Cristinel Dragomir. Totodată, publicăm şi câteva informaţii relevante legate de firmele care au avut mai mult de două contracte derulate anual cu administraţia judeţeană. Din lista de contracte este lesne de observat care sunt societăţile ce au fost abonate în fiecare an la contracte cu bani publici, cu sau fără Nicuşor Constantinescu la conducerea CJC.
 
Administraţia judeţeană nu a publicat însă valoarea contractelor şi nici modalitatea de atribuire, motiv pentru care solicităm noii conduceri a instituţiei să remedieze această situaţie, pentru buna informare a cetăţenilor judeţului Constanţa.

Expertissa Constanţa, Car Top SRL, Mobitom SA, Credo Design SRL, EMSI şi Saga Events, beneficiarii contractelor anului 2015

Fără Nicuşor Constantinescu la conducerea Consiliului Judeţean, în 2015, SC Expertissa Constanţa SRL câştigă cinci contracte cu administraţia judeţeană. În 1999, Xerographix SRL devine Expertissa Constanţa SRL, are sediul în centrul municipiului Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare, după ce a funcţionat pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în aceeaşi clădire în care a avut sediul organizaţia judeţeană a PSD condusă de Radu Mazăre. Unicul asociat al firmei este societatea SC Expertissa HQ SRL, cu sediul în Bucureşti. Administratorul firmei constănţene este Ionel Doncilă Pop. Societatea are ca domeniu de activitate repararea maşinilor. Din 27 ianuarie 2014, potrivit Registrului Comerţului, Expertissa Constanţa SRL are în prezent ca asociat persoană juridică societatea comercială Expertissa HQ SRL, care, la rândul ei, îi are ca asociaţi persoane fizice pe Ion Colţan, fratele fostului consilier al lui Nicuşor Constantinescu, Niculae Colţan, şi pe Alexandru Mihail Marica, aceasta din urmă fiind şi administrator al societăţii.
 
Expertissa HQ SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al calculatoarelor, al echipamentelor periferice şi al software-ului.
 
În 2015, Expertissa a efectuat pentru CJC servicii şi reparaţii calculatoare, materiale de marketing pentru promovarea proiectelor şi a furnizat echipamente IT în cadrul a trei contracte.
 
SC Car Top SRL este prezentă în judeţul Constanţa încă din anul 2011 cu diverse contracte, care au obiect de activitate, mai întâi, servicii de cadastru pentru terenuri şi construcţii ce aparţin domeniului public al statului şi sunt administrate de ABADL, apoi cu realizarea cadastrelor în mai multe localităţi din judeţ, iar în 2015, apare în lista societăţilor care au încheiat contracte şi cu CJC. Pentru administraţia judeţului, societatea prestează servicii de întocmire a documentelor topografice şi cadastrale şi înscriere sau intabulare în cartea funciară pentru mai multe terenuri şi imobile care aparţineau CJC, inclusiv a Pavilionului Expoziţional. SC Car Top SRL îl are ca asociat unic pe Cristian Constantin Cucoară, care deţine şi calitatea de administrator, alături de Gheorghe Ion Cucoară. Societatea are sediul în Piatra Neamţ, iar obiectul de activitate este consultanţa tehnică a proiectelor inginereşti.
 
Mobitom SA revine şi în 2015 pe lista contractelor încheiate de Consiliul Judeţean. Societatea, care are ca acţionar persoană juridică SC Five Holding SA, acţionari listă, iar ca persoane împuternicite, pe Valentin Boroş, David Sişu - administrator, Valentin Ciuceanu  - administrator şi conducător, a încheiat contracte cu CJC pentru „execuţie de lucrări sistem de detecţie şi semnalizare incendiu la Delfinariu”.
 
Proiectul de reabilitare a Delfinariului, cu o valoare de aproximativ 9,8 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, a fost câştigat integral de firma constănţeană Mobitom SA, pentru suma de 9,7 milioane de lei.
 
Consiliul Judeţean Tulcea a atribuit pe data de 17 ianuarie 2013 contractul „Servicii de realizare a proiectului tehnic pentru proiectul Reabilitare şi modernizare imobil - conservare Monument Paleocreştin Niculiţel - judeţul Tulcea” societăţii Credo Design SRL. În 2015, societatea îşi mută interesele în judeţul Constanţa şi încheie un contract pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice necesare în vederea executării lucrărilor de restaurare, conservare, amenajare şi valorificare a Cetăţenii Carsium Hârşova.
 
Societatea Credo Design a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Valea lui Mihai nr. 9, Sectorul 6. Capitalul social subscris este de 1.000 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii şi administratorii societăţii sunt: Nicoleta Teişi, născută în anul 1972, în Constanţa, care deţine cinci părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%/5%, şi Aurora Târşoagă, născută în anul 1967, în Constanţa, care deţine 95 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95%/95%. Activitatea principală a societăţii vizează „serviciile de arhitectură”.
 
Firma a mai obţinut contracte de la Primăria Bucureşti pentru „Servicii de asistenţă tehnică pentru proiectul Consolidare, restaurare şi conservare Casa Cesianu” (valoarea - 147.840 lei), „Servicii de asistenţă tehnică pentru proiectul Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de triumf” (198.700 de lei), „Servicii de asistenţă tehnică pentru proiectul Consolidare, restaurare şi conservare Observator Astronomic «Vasile Urseanu»” (162.006 lei).
 
Firma fiicei lui Romeo Hanţi obţine şi ea un contract cu administraţia judeţeană în 2015. EMSI Advertising SRL a efectuat servicii de promovare şi publicitate şi producţie publicitară. Karla Dalila Hanţi este fiica din prima căsătorie a lui Romeo Hanţi, fostul partener de afaceri al lui Petrică Munteanu şi patronul tipografiei Muntenia. Karla, născută în 1985, este asociat unic şi administrator în firma EMSI, care are ca obiect de activitate „publicitatea”.
 
Saga Events SRL şi-a mutat în 2016 sediul din Bucureşti în localitatea Domneşti, judeţul Ilfov, iar în 2015, CJC a achiziţionat de la această societate servicii de protocol. Firma îl are ca asociat şi administrator pe Cătălin-Răzvan Stoian, cel de-al doilea asociat este Monica Georgeta Drăgut. Obiectul de activitate al societăţii este „publicitatea şi activităţi ale agenţiilor de publicitate”.

2015 - 104 contracte plătite de Consiliul Judeţean

Alte contracte încheiate în 2015 de administraţia judeţeană: pentru servicii de pază şi protecţie la imobilele CJC, servicii de monitorizare şi salvare acvatice - SC Zip Escort SRL, SC Telegraf Advertising SRL - servicii de distribuţie presă, RATC - servicii de întreţinere parc auto CJC, SC Topo Miniera SRL - servicii cadastrale, SC Dragomir Inspect SRL - servicii privind instalaţiile de ascensoare şi centrala termică din cadrul Pavilionului Expoziţional Constanţa, SC Primoval SRL - servicii de evaluare şi estimare a valorii chiriilor pe tipul de activităţi în cadrul Pavilionului.

Claboo Word & Media SRL, Primoval SRL, Hig Muntenia SRL, SC Stone Construct SRL

Societatea Claboo Media SRL, condusă de Bogdan Dumitru, având ca obiect de activitate „activităţi fotografice”, a încheiat în 2016 un contract cu CJC pentru servicii de fotografiere aeriană cu drone pentru detectarea eventualelor defecte ale acoperişului Pavilionului Expoziţional Constanţa.
 
SC Topocad Serv SRL revine şi în 2016 printre contractele administraţiei judeţene, fiind una dintre firmele care au încheiat aproape în fiecare an contracte cu CJC. Primul administrator al societăţii Topocad Serv SRL, Marian Mazilu, a ajuns director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Societatea în cauză ar fi fost amintită într-un raport întocmit de Corpul de Control al Ministerului de Interne referitor la cazul retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Aşa cum precizam de-a lungul timpului, Topocad şi-a adjudecat ceva licitaţii. Spre exemplu, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa i-a încredinţat un contract de aproape patru milioane şi jumătate de lei fără TVA.
 
Cei de la SC Topocad Serv SRL s-au ocupat şi de realizarea serviciilor de cadastru şi intabulare pentru terenurile şi clădirile a trei instituţii de învăţământ cu regim special, contract scos la mezat de către Consiliul Judeţean Constanţa în mai 2008, adjudecat pentru 88.469 de lei fără TVA. Societatea a fost înfiinţată în 2002, avându-l ca asociat unic şi administrator pe Andrei Bogdan Mazilu, iar obiectul de activitate este „consultanţă tehnică şi activităţi de inginerie”.
 
Primoval SRL, firmă ce derulează activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, a încheiat în 2016 mai multe contracte cu administraţia judeţului privind reevaluarea taxelor pentru utilizarea Pavilionului Expoziţional, dar şi servicii ale imobilelor aflate în proprietatea CJC. Societatea Primoval SRL a fost înfiinţată în anul 2004 şi îi are ca asociaţi persoane fizice pe Daniela Maria Chirigiu, cu un aport la capital de 60 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 30%, şi Costel Cătălin Șerban, cu un aport la capital de 140 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 70%. Administratorul societăţii este Daniela Maria Chirigiu.
 
SC Stone Construct, o societate cu sediul în Medgidia ce aparţine unui fost candidat la Primăria Medgidia şi este abonată la contractele CFR, apare în 2016 pe lista contractorilor Consiliului Judeţean Constanţa. Stone Construct SRL a fost înregistrată în 2001 de către Vasile Ivanof şi recent şi-a extins obiectul de activitate cu „lucrări de construcţie a clădirilor nerezidenţiale şi rezidenţiale”.
 
Anul acesta, SC Stone Construct SRL a executat „lucrări turnare placa Capidava”. Din 2006, firma a declarat constant profit, anul de glorie fiind 2008, când a declarat 1,16 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 5,029 de milioane de lei. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 1,47 de milioane de lei şi 13 salariaţi.
 
Vasile Ivanof, care a fost şi consilier local din partea PMP la Medgidia, este unul dintre membrii-fondatori ai SC Euro Construct, firmă condusă de Vlad Tudor, unul dintre foştii şefi ai CFR Călători Constanţa şi ai Autorităţii Feroviare Române. În 2012, Ivanof şi-a cedat părţile sociale de la Euro Construct către Vlad Tudor. Euro Construct este o altă firmă cu „lipici“ la contractele cu CFR.
 
Dacă în 2015 firma fiicei sale a câştigat un contract de promovare şi publicitate, în 2016, a venit rândul tatălui, Romeo Hanţi, şi al SC HIG Muntenia SRL să încheie un contract de servicii specific editării Monitorului Oficial al judeţului Constanţa. Chiar dacă, pentru unii, numele lui Petre Iordache nu mai spune nimic, acesta este fostul asociat al SC Hig Muntenia SRL. După moartea sa, în iulie 2007, acţiunile firmei în discuţie au fost preluate de soţia sa, Carmen Celestina, şi de cei doi băieţi ai lui, Francesco, de 20 de ani, şi Renato Alberto, de 26 de ani. Administratorul firmei a rămas Romeo Hanţi, cel cu care Iordache era asociat în mai multe firme. De altfel, încă de la înfiinţarea sa, în noiembrie 1992, a fost asociat cu Hanţi, unul dintre „personajele” apropiate ale fostului primar Radu Ştefan Mazăre.

2016 - 36 de contracte plătite de Consiliul Judeţean

Până la data alegerilor locale, administraţia judeţeană a încheiat 36 de contracte: SC Your Buildream SRL a furnizat gardul de protecţie la Biblioteca Judeţeană - filiala Coiciu şi serviciile accesorii, SC Romart Design SRL - 400 de albume „Constanţa, privelişti dobrogene”, SC Silva Sistems SRL - echipamente IT, Anteos Risk Assessment SRL - servicii de analiză de risc la securitatea fizică pentru 27 de imobile aparţinând CJC, iar Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri - servicii aferente întreţinerii şi reparării drumurilor publice din judeţ.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista care cuprinde toate contractele încheiate de CJC în perioada 2015 - 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii