Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:02 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziţii de peste două milioane de lei la Spitalul Municipal Mangalia (document)

ro

09 Oct, 2015 00:00 1427 Marime text

Potrivit normelor europene, unităţile sanitare sunt obligate să-şi depoziteze deşeurile sanitare în condiţii speciale şi să le ardă. Motiv pentru care fiecare spital este nevoit să-şi rezolve singur problema deşeurilor sanitare.
 

Spitalul Municipal Mangalia intenţionează să cumpere aparatură medicală, pentru care este gată să scoată din conturi aproape 2 milioane de lei.
 
În acest sens, va fi organizată o procedură publică pentru atribuirea contractului „Furnizare sterilizator cu abur minimum 300 de litri. Furnizare ventilatoare staţionare şi mobile. Furnizare ecograf“. Aşa cum reiese din anunţul de participare nr. 163354/07.10.2015, publicat pe licitatiapublica.ro, valoarea estimată fără TVA a contractului este de 1.939.516 lei. Potrivit caietului de sarcini, vor fi achiziţionate două sterilizatoare cu abur minimum 300 de litri, trei ventilatoare staţionare şi mobile şi trei aparate ecograf. Ofertantul va mai asigura punerea în funcţiune a acestora la sediul spitalului.
 
Societăţile interesate de acest contract pot depune ofertele la sediul Spitalului Municipal Mangalia până pe data de 19 noiembrie, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 20 noiembrie, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare este de 38.000 de lei. De asemenea, ofertanţii vor prezenta media cifrei de afaceri globale pentru ultimii trei ani (2012, 2013, 2014), care trebuie să fie cel puţin 3.800.000 de lei. Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii trei ani de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, a livrat, la nivelul unui contract sau mai multe, produse similare cu cele care fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie publică, în valoare/valoare cumulată de cel puţin 1.939.516 lei fără TVA.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: Liviu Mocanu - manager, Aurelia Pătrănoiu - director financiar contabil, Dan Nicolae Lefter - director medical, Dorel Marinică Dragu - şef Serviciu.

Date din caietul de sarcini

Potrivit caietului de sarcini, sterilizatorul cu abur este necesar pentru sterilizarea instrumentelor chirurgicale şi a altor materiale utilizate în spital. Echipamentul trebuie să îndeplinească toate condiţiile legale pentru punerea pe piaţă în România: certificat de conformitate CE emis de un organism notificat, declaraţie de conformitate CE, certificat ISO 9001 şi aviz de la Ministerul Sănătăţii. Producătorul trebuie să furnizeze piese de schimb cel puţin zece ani de la data livrării. Dispozitivul trebuie să corespundă standardelor de calitate şi siguranţă, inclusiv Directivei pentru Dispozitive Medicale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii