Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL a aplicat sancţiuni pentru mai multe UAT-uri din judeţul Constanţa. Iată valoarea şi motivul amenzilor!

ro

29 May, 2019 00:00 1654 Marime text
Administraţia Naţională Apele Române, prin ABADL, a participat ieri la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, context în care a adus precizări legate de sistemul de gospodărire a apelor din Constanţa.
 
În perioada 15-26 aprilie 2019, au fost efectuate verificări privind modul de îndeplinire a măsurilor cu termene scurte stabilite, în prima etapă, unde au fost constatate neconformităţi majore. Au fost verificate trei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv Independenţa, Ion Corvin şi Dobromir. În această etapă s-a constatat faptul că au fost remediate neconformităţile în proporţie de circa 80%, iar lucrările de igienizare, salubrizare şi decolmatare erau în derulare la data verificării. Pentru măsurile nefinalizate au fost acordate noi termene ce urmează a fi verificate la sfârşitul trimestrului al III-lea 2019. Au fost aplicate 57 de sancţiuni, dintre care 28 de avertismente şi 29 de amenzi în cuantum de 4.700 de lei.
 
Patru avertismente au fost date pentru neasigurarea stocului complet de materiale şi mijloace de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi combaterea poluărilor accidentare la nivelul primăriilor. 15 avertismente au fost pentru neasigurarea realizării şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.
 
Două avertismente au fost pentru nemenţinerea în stare de operativitate a mijloacelor tehnice de avertizare sau alarmare a populaţiei (sirenă electrică). Un avertisment a fost pentru neparticiparea la cursuri de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă. Un avertisment a fost pentru neafişarea semnificaţiei codului de culori în vederea avertizării populaţiei. Cinci avertismente au fost pentru neactualizarea Planului de apărare împotriva inundaţiilor la nivelul UAT-ului. Două amenzi în cuantum de 200 de lei au fost pentru neafişarea semnificaţiei codului de culori în vederea avertizării populaţiei. 25 de amenzi, în cuantum de 2.500 de lei, au fost pentru neparticiparea la cursuri de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, două amenzi în cuantum de 2.000 de lei au fost pentru neîntocmirea Planului de apărare împotriva inundaţiilor la nivelul UAT-ului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii