Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A uitat-o pe ANI Misterioasa avere a lui Adrian Minastireanu

ro

14 Apr, 2010 02:39 4931 Marime text
cap_1.jpg Şeful Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este administratorul Seaside Estate Company SRL

Adrian-Mihai Mînăstireanu a condus Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii de pe 15 mai 2009, atunci când a fost votată Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa în acest sens, până ieri.

Astăzi, Mînăstireanu susţine concursul de proiect de management pentru a fi reconfirmat pe post. A venit la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii în locul lui Decebal Făgădău, atunci când acesta a fost desemnat viceprimar al municipiului. Şi, de atunci, nu şi-a prezentat averea celor interesaţi. Pentru că, după cum bine ştim, legea spune foarte clar că şefii instituţiilor publice ar cam trebui să-şi facă publice averile. Dar, se pare că Adrian-Mihai Mînăstireanu a fost prea ocupat cu aducerea delfinilor din China ca să mai observe că pe site-ul instituţiei pe care o conduce (www.delfinariu.ro), nu se regăseşte şi declaraţia sa de avere, aşa cum ar fi trebuit. Contactat telefonic, Mînăstireanu s-a arătat absolut neinteresat de această problemă, care ar putea totuşi atrage atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). „Eu am depus-o, în termenul legal de două săptămâni, la CJC. Mai departe nu mai ştiu. Am avut alte treburi. Dar, acum mă voi... apleca şi voi vedea ce este cu această problemă. Oricum, staţi liniştiţi, nu am nicio avere", a declarat şeful Delfinariului. Pentru a ne lămuri, am apelat şi la... cunoştinţele purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Carsium Moldovanu, care ne-a atras atenţia că astăzi, Mînăstireanu va susţine proiectul de management. „Am vorbit cu el şi a spus că nu miercuri, dar joi, după examen, se va ocupa şi va face o secţiune specială pe site pentru declaraţiile de avere. A mai spus că a depus declaraţia, că este înregistrată şi că are o copie a sa. Dar... cine ştie pe unde o fi ajuns... că dacă nu este din aparatul de specialitate al CJC, ci de la o instituţie subordonată...", a spus Carsium Moldovanu.

adrian_manastireanu.jpgDe la motoare la Seaside

Cât despre lipsa averii, şeful Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a uitat să precizeze faptul că este administrator la o firmă... de firmă: SC Seaside Estate Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în complexul Badea Cârţan. În 2003, prin Monitorul Oficial 2628, se anunţa înfiinţarea Seaside Estate Company, având ca fondatori societăţile Rectangle Transport LTD şi Gipsy Investments, iar ca administrator pe Mînăstireanu. Seaside apare, potrivit Registrului Comerţului, ca fiind implicată în alte afaceri cu renume: Nitalexil şi Principal SN Nitalexil-ul are sediul în acelaşi loc cu Principal SN (administrată de Alexandru Florian Ilie, apropiat al grupului de prieteni al primarului Radu Mazăre, fost şef de cabinet al lui Alexandru Mazăre), dar şi cu Seaside Estate Company, numai că la parter. În actele firmei apare un anume Marin Radu, dar şi Seaside. Aceasta din urmă are ca asociaţi cele două societăţi menţionate anterior, dar şi pe „sora" Nitalexil. Adică, cele două firme se contopesc în totalitate. Coincidenţă sau nu, pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 264, etaj 1, Complexul Sportiv Badea Cârţan, adresă la care este înregistrată SC Seaside Company, funcţionează şi societăţile Holland Developement Group, Galatap SRL, Millenium Global Development SA, SC Bulevard SA şi Dascol SRL, firme controlate de apropiaţii edilului Mazăre. Însă, Seaside nu a fost prima afacere a directorului de la Delfinariu. Monitorul oficial 0480 din 2003 consfinţeşte înfiinţarea SC Motor Maniac SRL, cu sediul în Ovidiu, strada Delfinului numărul 69, avându-l ca fondator, unic asociat şi administrator, pe Adrian-Mihai Mînăstireanu. Firma avea ca obiect de activitate comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, dar şi întreţinerea şi repararea motocicletelor. Un an mai târziu, Mînăstireanu îi cesionează părţile sociale ale firmei, tatălui său, Teodor. De altfel, şi părinţii săi sunt afacerişti: tatăl, Teodor, apare ca fiind acţionar în SC Motor Maniac SRL şi Moara Ioana SRL, iar mama sa, Stela, în SC Moara Ioana SRL şi Somi SRL. Nu trebuie să omitem faptul că un site de imobiliare ne arată că Adrian-Mihai Mînăstireanu a scos la vânzare o casă în Ovidiu, pe strada Delfinului. Şeful Delfinariului spune, însă, că anunţul este „vechi de trei ani" şi că îi va contacta pe administratorii site-ului pentru a şterge anunţul. Până una, alta, aşteptăm cu interes ca site-ul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii să ne prezinte misterioasa avere a lui Adrian Mînăstireanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii