Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit mama lui Florin Piersic Jr. Actriţa Tatiana Iekel avea 84 de ani

ro

14 May, 2017 15:06 3916 Marime text
Tatiana Iekel, actriță a Teatrului Mic din București o viață întreagă, a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru și film, dar și imaginea unui om frumos și discret până în ultima zi a vieții sale, anunţă Teatrul Mic din Bucureşti. 
 
Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.
 

 Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit ... Teatrul Mic. - mărturisea Tatiana Iekel în volumul Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013.

 
Zboară cocorii de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Aici a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu. Are un succes de neuitat și participă în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.
 
Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic însumează peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul Cum gândește Amy, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).
 
Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.
 
Teatrul Mic este alături de familia îndurerată și va păstra vie amintirea unei actrițe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat.

Tatiana Iekel a fost prima soție a actorului Florin Piersic și mama actorului și regizorului Florin Piersic Jr.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii