Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început operațiunea de pregatire a corpului epavei Queen Hind, din Portul Midia, pentru verticalizare

ro

20 Jan, 2020 11:40 2028 Marime text
Luni, 20 ianuarie 2020, a început operațiunea de pregatire a corpului epavei Queen Hind, din Portul Midia, pentru verticalizare. Se vor suda pe bordul ei elementele de multiplicare a forței cu care vor acționa vinciurile amplasate pe barja GSP Bigfoot 2 și elementele de prindere pentru macaraua GSP Neptun, după cum au transmis reprezentanții firmei care se ocupă de ranfluarea navei.

„Operațiunea de sudură este una complicată pentru că se efectuează pe bordajul înclinat al epavei. Personalul este asigurat cu centuri și lucrează în reprize scurte din cauza frigului. Se estimează ca sudura va dura circa 3 zile cu condiția să nu se înrăutățeasca vremea, precipitațiile mai ales pot afecta lucrarea. La încheierea operațiunii se vor testa sudurile cu procedeu NDT pentru a se confirma rezistența prinderilor înainte de aplicarea forțelor de rotire și ridicare”, au mai punctat reprezentanții societății.

Amintim că, pe 14 ianuarie, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei.    Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare.

Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operațiunile nu pot fi realizate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau restricțiilor impuse de Căpitănie sau alte autorități relevante, transmite CN APM SA.
       
Procedura de selecție a început pe 31 decembrie 2019, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța invitând 9 companii din țară și străinătate, trei dintre ele depunând oferte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii