Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial A fost stabilită data alegerilor locale! Ce măsuri se vor lua pentru buna organizare și desfășurare (document)

ro

16 Jul, 2020 19:49 1260 Marime text
  • Alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se vor desfășura în data de 27 septembrie!
  • Tototdată, în Monitorul Oficial a fost publicate măsurile privind organizarea și desfășurarea alegerilor, în contextul pandemiei.
Printre măsurile luate se află reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor, posibilitatea înregistrării candidaturilor în format electronic şi informații privind organizarea scrutinului.

În ceea ce priveşte alianţele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau alianțe politice la nivel județean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la același nivel, decât dintr-o singură alianță electorală. La alegerile locale din 2020, alianțele electorale se înregistrează la biroul electoral de circumscripție județeană sau la biroul electoral de circumscripție a municipiului București, după caz, până cel mai târziu la data de 11 august 2020.

Perioada de depunere a candidaturilor urmează să se încheie la data de 18 august 2020, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august 2020.

Campania electorală va începe în data de 28 august 2020 şi se va încheia în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii