Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost respins de Senat proiectul privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19 (video)

ro

27 Oct, 2021 15:38 2411 Marime text
  • Proiectul a fost respins cu 67 de voturi "pentru", 60 "contra" şi două abţineri.
Plenul Senatului a respins, miercuri, un proiect potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Proiectul a fost respins cu 67 de voturi "pentru", 60 "contra" şi două abţineri.

Potrivit formei iniţiatorilor, parlamentari de la PNL şi UDMR, propunerea legislativă stipulează că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore), scrie agerpres.ro. 


Partidul Social Democrat, prin vocea senatorului Streinu Cercel, a anunțat că nu susține proiectul de lege pentru că ar fi „greșit conceptual”. „Atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați se pot infecta la fel de ușor. Noi introducem discriminare prin vaccinare”, a declarat Cercel, în plenul Senatului.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat că parlamentarii „votează împotriva poporului”. „Ne întoarcem în dictatură. Reglementările de azi sunt expresia unui stalinism feroce. Dacă veți vota această lege veți declanșa o criză socială cu potențial exploziv. (...) Mor oameni vaccinați, atenție cum votați. Vaccinul este un tratament experimental”, a declarat Târziu.

O declarație controversată a avut și senatoarea independentă Diana Șoșoacă: „Ați întors România în epoca hitleristă. Numai evreii mai erau obligați să prezinte un act să intre la alimentară”, a spus aceasta, moment în care președinta Senatului Anca Dragu i-a tăiat microfonul.

PNL, USR și UDMR au anunțat că susțin proiectul. „Măsurile propuse sunt simple și eficiente. Nu încalcă drepturile românilor. USR va vota acest proiect”, a anunțat de la plenul Senatului Simona Spătaru. „Dacă OMS, state mai dezvoltate au hotărât că asta e o metodă să scădem rata infectării, nu văd de ce am avea altă poziție. Sunt de acord cu testare cât mai mare, dar cred că în momentul de față vaccinarea e cea mai importantă”, a declarat și senatorul PNL Gheorghe Carp.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii