A fost găsit vinovat pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas: Hunter's Company SRL, firma lui Unciuleanu, în insolvenţă
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 15 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost găsit vinovat pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas Hunter's Company SRL, firma lui Unciuleanu, în insolvenţă

ro

22 Oct, 2015 00:00 1129 Marime text


Firma afaceristului Jorj Unciuleanu, găsit vinovat pentru moartea scafandrilor Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas, Hunter's Company SRL, a intrat în insolvenţă.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Hunter's Company SRL a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ştefan Mihăileanu nr. 19. Capitalul social al societăţii, compus din 20 de părţi sociale, este deţinut de Jorj Unciuleanu. Administrator special a fost numit Ionică Lişiţă, iar administrator judiciar - Maestro SPRL.  Activitatea principală a societăţii constă în „comerţul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate, comerţ cu amănuntul cu arme, cartuşe, echipamente de vânătoare şi pescuit“.
 
Pe 9 septembrie, 2010, Cătălin Valeriu Ispas, de 27 de ani, şi Cristian Zarafu, de 38 de ani, care lucrau în baza unor contracte de colaborare pentru SC Hunter`s Company SRL, au dispărut în apele Mării Negre, în timp ce făceau scufundări la epava navei sub pavilion turcesc Medy, din apropierea digului de nord al Portului Constanţa. Jorj Unciuleanu, patronul societăţii Hunter`s Company SRL a fost acuzat că, în calitate de director Salvări, persoană ce coordona activitatea de scafandrerie în cadrul societăţii, nu a luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă în legătură cu activitatea de scufundare desfăşurată la data de 9 septembrie 2010 de către cele două victime. „Astfel, Unciuleanu nu a asigurat planificarea şi organizarea corespunzătoare a activităţii de scufundare, a dispus ca victimele (n.r. Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas) să intre în interiorul epavei scufundate a navei Medy şi în sala motoare, nu a asigurat scafandru de securitate şi medic sau asistent medical, nu a asigurat şi stabilit un şef de scufundare pentru activitatea desfăşurată şi nu a verificat dacă scafandrii folosiţi în activitatea de scufundare erau atestaţi şi aveau controlul medical anual“, conform procurorilor.
 
Organele de anchetă susţin că, „prin neluarea acestor măsuri, a rezultat decesul victimelor Z.C.D şi I.C.V (n.r. Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas), care, la data de 9.09.2010, au intrat în interiorul navei scufundate ca urmare a dispoziţiilor date de inculpat (n.r. Jorj Unciuleanu) şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă“.

Citeşte şi

Afaceristul Jorj Unciuleanu, condamnat pentru moartea scafandrilor Cristian Zarafu şi Valeriu Ispas (rechizitoriu)

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Jorj Unciuleanu (document)

EXCLUSIV: Jorj Unciuleanu, condamnat pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii