Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dat bani unui polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal DGA. Persoană cercetată pentru dare de mită

ro

22 Jul, 2020 11:02 1198 Marime text
  • În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat.
Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat, la data de 21 iulie a.c., două percheziții domiciliare, dintr-un număr total de 15 astfel de activități și au pus în executare un mandat de aducere pentru o persoană cercetată în două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și braconaj.

În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate două arme de foc de producție industrială, din care una militară, deținute fără drept, componente de armă, muniții, materii explozive, trofee vânătorești, precum și circa 150 de kg de carne susceptibilă de a proveni din săvârșirea unor infracțiuni de braconaj.

Față de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reținerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

Dosarele s-au constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor S.J.A. Neamț.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Direcția Anchete și Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și s-a colaborat cu Direcția de Operațiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț.
 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a transmis DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii