Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

99 de ani de la înființarea Uniunii Internaționale de Geografie

ro

27 Jul, 2021 12:56 1096 Marime text
  • La data de 27 iulie  1922 s-a înființat Uniunea Internațională de Geografie.

Uniunea Internațională de Geografie este o organizație internațională, neguvernamentală, profesională dedicată dezvoltării disciplinei geografice, conform site-ului oficial igu-online.org.
 
Scopurile Uniunii Internaționale de Geografie sunt în primul rând promovarea geografiei prin inițierea și coordonarea cercetării geografice și a predării în toate țările lumii. Activitatea sa se desfășoară prin instrumentele comitetelor sale naționale, comisiilor și grupurilor de lucru.
 
IGU găzduiește Congresul Geografic Internațional la fiecare patru ani și promovează, de asemenea, conferințe regionale și alte reuniuni care urmăresc obiectivele Uniunii.
 
Geografia  este știința care studiază relieful, terenurile, trăsăturile, locuitorii și fenomenele Pământului.
 
O traducere literală ar fi „să descrii sau să scrii despre Pământ”. Prima persoană care a folosit cuvântul „geografie” a fost Eratosthenes (276—194 î.Hr.). Patru direcții tradiționale ale cercetării în domeniul geografiei sunt analiza spațială a fenomenelor naturale și umane (geografia ca un studiu al distribuției), studiul fizic (al locurilor și regiunilor), studiul relației dintre om și uscat și cercetarea în domeniul științelor Pământului, conform wikipedia.org.
 
Cu toate acestea, geografia modernă este o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale și artificiale - nu doar unde sunt obiectele, dar și cum au fost create și cum vor fi. Ca „legătură dintre om și științele fizice”, geografia este divizată în două mari ramuri, geografia umană și geografia fizică.
 
Geografia umană se ocupă cu studiul oamenilor, comunităților, culturilor, economiei, precum și studiul interacțiunilor oamenilor cu mediul.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii