Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară Restaurantul hotelului Flacăra nu mai poate servi mâncare gătită

ro

25 May, 2012 02:40 1458 Marime text
Dacă iniţial 21 de turişti, care au mâncat la restaurantul hotelului Flacăra din Eforie Nord, acuzau dureri abdominale, scaune diareice, stări de vomă şi febră, ieri numărul acestora a ajuns la 50!

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, dr. Constantin Dina, echipa mixtă a direcţiei, care s-a deplasat la faţa locului, a preluat mai multe probe. Rezultatele vor fi gata în cursul zilei de azi.

„Până vor fi gata analizele bacteriologice, a fost dispus ca la restaurantul Flacăra să nu se mai servească mâncare gătită", a declarat şeful DSP Constanţa. la rândul lor, reprezentanţii societăţii Haras SRL, care deţine hotelul Flacăra, au precizat că vor face declaraţii atunci când vor fi gata analizele probelor preluate de echipele DSP. „Echipele organelor abilitate sunt aici. Vom face declaraţii când vor fi gata toate analizele", a ţinut să sublinieze Ramona Cîrnaţiu, directorul complexului Flacăra. Reamintim că miercuri, 15 persoane care au mâncat la restaurantul hotelului Flacăra au acuzat o toxiinfecţie alimentară. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe care le-au acordat ajutor medical. Până seara, numărul acestora ajunsese la 21. Ieri, însă, numărul persoanelor care acuzau dureri abdominale, scaune diareice, stări de vomă şi febră s-a dublat, ajungând la 50. Echipa de medici de la DSP Constanţa a preluat probe din bucătărie, de pe suprafeţele de lucru, de la apă, din meniurile care au fost servite pe 21 şi 22 mai, precum şi de la personal - de pe mâini şi exudat faringian şi nazal. Analizele vor fi gata în cursul zilei de azi.

Hotelul Flacăra este deţinut de societatea Haras SRL

Hotelul Flacăra este deţinut de societatea Haras SRL. Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994, având obiectul de activitate „serviciu de cazare". Iniţial, asociaţi în societate au fost fraţii Dan Mugurel Raica şi Codruţa Dana Bogatu, soţia fostului Director al Domeniilor Portuare, Eugen Bogatu. În luna martie 2011, Codruţa Dana Bogatu s-a retras din societate, asociat unic devenind fratele său, doctorul ginecolog, patron al clinicii Euromaterna, Dan Mugurel Raica. În prezent, Codruţa Dana Bogatu este administratorul societăţii. În anul 2010, societatea Haras SRL a înregistrat un profit brut de 587.513 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii