Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

45 de kilometri de reţea, care va deservi 1.800 de gospodării Locuitorii din Limanu, 2 Mai şi Vama Veche se vor putea racorda la reţeaua de gaze (galerie foto)

ro

11 Jun, 2019 00:00 2196 Marime text
Ieri au fost demarate lucrările pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comuna Limanu. Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea reţelelor de pe aproximativ 95% din străzile aferente teritoriului comunei, repartizate pe satele Limanu, 2 Mai şi Vama Veche, ceea ce va permite posibilitatea racordării a 1.800 de imobile. Valoarea totală a lucrărilor este de 5.756.683 de lei, din care comuna Limanu asigură o cofinanţtare de 35%. Potrivit proiectului, reţeaua de gaze va avea 45 de km, iar termenul de execuţie este de doi ani.
 
„Este o realizare uriaşă pentru noi. A fost una dintre cele mai semnificative promisiuni pe care am făcut-o localnicilor. Iată că am reuşit să îmi respect angajamentul, iar acum începem lucrările pentru reţeaua de gaze. Voi monitoriza permanent stadiul lucrărilor, astfel încât termenele să fie respectate şi execuţia reţelei să se desfăşoare conform proiectului. Cred că viaţa oamenilor o să se îmbunătăţească considerabil, iar acest lucru este şi cel mai important. În paralel vom demara şi programul de asfaltare a străzilor, astfel încât, într-o perioadă relativ scurtă, oamenii vor avea condiţii de trai adaptate secolului nostru”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
 
Prezent, ieri, la evenimentul de lansare a proiectului, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, a ţinut să precizeze că sudul litoralului nu mai este izolat din punctul de vedere al utilităţilor. „Încă o localitate din judeţul Constanţa va fi conectată la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Astăzi, alături de primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, am inaugurat lucrările la această reţea. Astfel, după termenul de doi ani, sudul litoralului nu va mai fi izolat din punctul de vedere al utilităţilor. Împreună cu primarul din localitate am făcut eforturi şi iată că, după nici două luni de la primirea autorizaţiei, încep lucrările. La final, locuitorii vor beneficia de 45 de km de reţea, care va putea deservi 1.800 de gospodării“, a spus preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii