Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 decembrie- Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

ro

03 Dec, 2020 09:34 1397 Marime text
  • Ziua internaținală a persoanelor cu dizabilități se sărbătorește în fiecare an la data de 3 decembrie.
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități  este organizată anual la data de 3 decembrie începând din 1992 de Organizația Națiunilor Unite pentru a sprijini persoanele cu dizabilități.

Acesta este sărbătorită cu diferite grade de succes în întreaga planetă.

Respectarea zilei are ca scop promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilități și mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități.

Potrivit Wikipedia, Se urmărește, de asemenea, a se crește gradul de conștientizare asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al politic, social, economic și cultural de viață.

Acesta a fost inițial numită "Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități" până în 2007. în fiecare an, ziua se concentrează pe un aspect diferit.
 
Pentru a oferi un interval de timp în care guvernele și organizațiile ar putea pune în aplicare activitățile recomandate în Programul Mondial de Acțiune, Adunarea Generală a proclamat deceniul 1983-1992 Deceniul Națiunilor Unite pentru Persoanele cu Handicap.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii