Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

27 mai - Ziua națională a psihologului

ro

27 May, 2021 08:16 1898 Marime text
  • În data de 27 mai este aniversată Ziua Națională a Psihologului.

La această dată, în 2004, Parlamentul României a emis legea priving exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființându-se Colegiul Psihologilor din România. 

Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare societății. Psihologii, la ora actuală, sunt mâna dreaptă a cadrelor didactice, partenerii şi ajutorul de nădejde în soluţionarea multiplelor probleme cotidiene din învăţământ. Psihologul, ca regulă, este solicitat în situații de criză și de incertitudine. Pentru a le face faţă el are nevoie de logică, rigoare, corectitudine și de multe alte calităţi umane şi profesionale care îl definesc ca specialist consacrat, potrivit jurnalfm.ro.

Pentru psiholog, lucrul bine făcut se soldează cu fapte şi manifestări concrete din partea beneficiarilor, Prin activitatea lor, psihologii şcolari contribuie plenar la implementarea strategiilor educaționale moderne, fiind primii la apel atunci când este vorba despre susținerea și incluziunea eficientă, şcolară şi socială, a copilului aflat în dificultate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii