Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23 octombrie 1941 – Se lansează filmul de animație “Dumbo”

ro

23 Oct, 2020 00:00 1799 Marime text
  • „Dumbo” este un film de animație lansat pe 23 octombrie 1941 în Statele Unite, produs de Walt Disney, și regizat de Ben Sharpsteen.
 
„Dumbo” este bazat pe povestirea omonimă a Helen Aberson și Harold Pearl. Este al 4-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile, potrivit wikipedia.org.
 
Personaje principal este Jumbo Jr., un semi-antropomorfe elefant, care este cu cruzime poreclit Dumbo. De-a lungul cea mai mare parte a filmului, prietenul său adevărat numai, în afară de mama sa, este șoricelul, Timotei - o relație de parodierea stereotipă animozitate între șoareci și elefanți.
 
Dumbo a fost făcută pentru a recupera pierderile financiare ale Fantasia. Filmul a fost criticat ca fiind rasista (liderul cioara din film este numit "Jim Crow"), dar este de asemenea considerat a fi una dintre cele mai frumoase filme Disney. A fost o urmărirea deliberată de simplitate și economiei pentru studioul Disney, iar acum este în general considerată ca fiind un clasic de animatie. Puțin 64 minute, acesta este unul dintre cel mai scurt Disney caracteristici animate.
 
Disney a planuit lansarea filmului Dumbo II in 2002, insa productia a fost inchisa la inceputul lui 2001. Povestea principal are de a face cu Dumbo și prietenii săi noi obtinerea separate de restul de circ, ca ei umbla în oraș mare. Prietenii lui Dumbo noi sunt Claude și Lolly Twin urșii care părăsesc haos oriunde se duc, Dot zebră curios, Godfrey hipopotamul, care este mai în vârstă și vrea să facă lucruri pentru el însuși, și Penny struț aventuros. Timotei se întoarce, de asemenea. Povestea a fost trebuia să fie ca în cazul în care Dumbo prima sa încheiat și acest lucru un început în ziua următoare. Cu toate acestea, nu anunțuri în continuare au fost făcute de atunci. Proiectul pare să fi fost anulat, astfel cum a The Little Mermaid: Ariel's Beginning, Tinker Bell, și sechele ale sale au fost proiectele de ultimul pentru DisneyToon Studios. Cu toate acestea, unele dintre fundalurile pentru continuarea anulat au fost reciclate pentru Vulpea și câinele 2.
 
La data de 29 martie 2019, Disney a lansat un nou film „Dumbo”, regizat de Tim Burton, scenariul fiind asigurat de Ehren Kruger. Este inspirat de clasicul film al Disney Dumbo, de asemenea bazat pe romanul scris de Helen Aberson și Harold Pearl. Filmul îi are în distribuție pe Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, și Alan Arkin.
 
 
Sursă foto: Amazon.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii