Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 aprilie - Ziua Internaţională a Mamei-Pământ

ro

22 Apr, 2022 12:14 1343 Marime text
foto: unsplash/ NASA

Planeta noastră, Pământul, este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie, atât în cadrul Zilei Planetei Pământ cât şi al Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ.

Tema stabilită pentru anul 2022, „investeşte pentru planeta noastră", pleacă de la dezideratul „Natura în cursa spre zero", care arată cât de necesar este ca omenirea să ajungă la zero emisii nete de gaze cu efect de seră până la jumătatea secolului pentru a menţine temperatura globală sub creşterea de 1,5°C.

În timp ce accentul a fost pus în primul rând pe reducerea dependenţei de combustibilii fosili, nu există o cale viabilă de a limita încălzirea globală şi de a construi o rezistenţă împotriva încălzirii globale fără a proteja, gestiona şi reface de urgenţă natura, se arată pe site-ul dedicat zilei în acest an www.earthday.org/earth-day-2022. 

Este necesar să acţionăm (cu îndrăzneală), să inovăm (în linii mari) şi să implementăm (în mod echitabil), să construim un parteneriat pentru planetă, în timpul scurt pe care îl avem, pentru un viitor prosper şi durabil, o planetă sănătoasă pentru copiii noştri şi copiii lor, potrivit site-ului dedicat zilei de EARTHDAY.ORG.

„Am demonstrat că împreună putem face faţă provocărilor de amploare. Dreptul la un mediu sănătos câştigă teren. Dar trebuie să facem mult mai mult, şi mult mai repede, mai ales pentru a preveni o catastrofă climatică", menţionează secretarul general al ONU, António Guterres, pe pagina ONU dedicată zilei, www.un.org.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii