Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 octombrie 1997 Piesa tribut a lui Elton John, cântată la moartea Prințesei Diana, „Candle in the Wind”, declarată cel mai bine vândut single din toate timpurile

ro

22 Oct, 2021 11:47 2096 Marime text
  • „Candle in the Wind 1997" (Lumânare în bătaia vântului) este o refacere a melodiei „Candle in the Wind" de Sir Elton John care a fost difuzată ca tribut adus pentru Diana, Prințesă de Wales: cu peste 37 de milioane de copii vândute, este cea mai bine vândută melodie din toate timpurile.
La data difuzării, în septembrie 1997, cântecul a atins numărul unu în top în Marea Britanie, devenind al patrulea single al lui John care a ajuns pe locul întâi și în majoritatea celorlalte țări din lumea întreagă, devenind și primul cântec care a ajuns pe locul întâi în fiecare dintre cele patru țări mari din industria muzicală - Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Japonia.

Versiunea din 1997 a melodiei „Candle in the Wind" se bazează pe versiunea din 1973 a cântecului „Candle in the Wind," cântat de Elton John. Versurile acelei versiuni, scrise de Bernie Taupin, erau un omagiu adus actriței Marilyn Monroe. Versurile cu care începea versiunea din 1973, „Goodbye Norma Jean, though I never knew you at all," (Adio, Norma Jean, deși nu te-am cunoscut deloc) au fost adaptate ca "Goodbye England's rose, may you ever grow in our hearts" (Adio, trandafir al Angliei, vei crește mereu în inimile noastre), scrie Wikipedia. 

De fapt, majoritatea versurilor au fost adaptate pentru a se potrivi cu împrejurările vieții și morții Dianei, dar o omisiune notabilă și ironică în mod tragic a fost versul „Even when you died, the Press still hounded you" (Chiar și după moarte, presa tot te-a hărțuit).





Sursă foto și video: YouTube.com 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii