Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 de turişti cu stări de vomă, colici şi diaree Focar de toxiinfecţie alimentară la hotelul administrat de soţia lui Eugen Bogatu

ro

24 May, 2012 02:28 3215 Marime text
toxiinfectie_alimentara_hotel_flacara_1.jpgDirecţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a intrat în alertă, după ce la Hotelul Flacăra din Eforie Sud mai mulţi turişti au acuzat simptomele unei toxiinfecţii alimentare.

Potrivit directorului DSP Constanţa, dr. Constantin Dina, o echipă mixtă a direcţiei s-a deplasat, ieri, la hotelul cu pricina şi a preluat mai multe probe. „Este vorba despre 21 de turişti, care au acuzat tulburări de tranzit. Cinci dintre ei aveau stări de vomă, scaune diareice, colici. Toţi au primit îngrijiri medicale de la echipajele de pe ambulanţele care s-au deplasat la faţa locului. Cu toate acestea, pacienţi au refuzat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase. Echipa de medici de la DSP Constanţa a prelevat probe din bucătărie, de pe suprafeţele de lucru, de la apă, din meniurile care au fost servite pe 21 şi 22 mai, precum şi de la personal - de pe mâini şi exudat faringian şi nazal. De altfel, un bucătar şi un ospătar prezentau şi ei simptomele unei toxiinfecţii. Peste trei zile vor fi gata analizele şi vom şti exact ce i-a îmbolnăvit pe pacienţi", a declarat dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Am încercat să vorbim şi cu reprezentanţii societăţii Haras SRL, care deţin Hotelul Flacăra, dar nu am reuşit.

Al cui este Hotelul Flacăra

Hotelul Flacăra este deţinut de societatea Haras SRL. Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994, având obiectul de activitate „serviciu de cazare". Iniţial, asociaţi în societate au fost fraţii Dan Mugurel Raica şi Codruţa Dana Bogatu, soţia fostului Director al Domeniilor Portuare, Eugen Bogatu. În luna martie 2011, Codruţa Dana Bogatu s-a retras din societate, asociat unic devenind fratele său, doctorul ginecolog Dan Mugurel Raica. În prezent, Codruţa Dana Bogatu este administratorul societăţii. În anul 2010, societatea Haras SRL a înregistrat un profit brut de 587.513 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii