Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

17 mai. Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale

ro

17 May, 2021 21:04 1196 Marime text
  • Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale (WTISD) este sărbătorită anual pe 17 mai, și are scopul de a sublinia importanţa utilizării internetului şi a celorlalte tehnologii de informare şi comunicare în mai multe domenii.

Această zi este şi o sărbătoare a tuturor programatorilor, administratorilor de reţele de internet, furnizorilor de servicii VoIP, creatorilor de portaluri web şi a celor care activează în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Anul acesta, va fi celebrată cu o discuție virtuală în cadrul Forumului Summit-ului Mondial privind Societatea Informațională (WSIS) din acest an.
Grupul de nivel înalt își propune să evidențieze necesitatea unei cooperări consolidate în domeniul tehnologiilor informației, comunicațiilor și al telecomunicațiilor, atât între țări, cât și între sectoare diferite.

Membrii și partenerii Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) sunt invitați să-și prezinte acțiunile și inițiativele de accelerare a transformării digitale - nu numai pentru a face față provocărilor de astăzi, ci și pentru a se pregăti pentru cele din viitor.

Secretarul general ONU, António Guterres, transmite un mesaj, pe pagina oficială a organizației, cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale:

 „Tehnologiile digitale susțin viața, munca, sănătatea și învățarea pentru miliarde de oameni. În fața COVID-19, companiile, guvernele și comunitatea digitală s-au dovedit rezistente și inovatoare, contribuind la protejarea vieții și a mijloacelor de trai.

Cu toate acestea, 3,7 miliarde de oameni - aproape jumătate din populația lumii - rămân neconectați la internet; iar majoritatea sunt femei. Și ele trebuie incluse dacă dorim ca posibilitățile 5G, inteligența artificială, Internetul obiectelor, sănătatea digitală și alte tehnologii să devină cu adevărat transformatoare și durabile.

De asemenea, trebuie să ne protejăm împotriva pericolelor tehnologiilor digitale, de la dezinformare la atacurile cibernetice și la exploatarea datelor personale.

Organizația Națiunilor Unite, printr-o Foaie de parcurs pentru cooperare digitală și activitatea vitală a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, își propune să facă transformarea echitabilă, sigură, incluzivă și accesibilă pentru toți, cu respect deplin pentru drepturile omului.


De Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, să ne angajăm să lucrăm împreună pentru a învinge COVID-19 și să ne asigurăm că tehnologiile digitale sunt o forță pentru bine care ne ajută să atingem obiectivele de dezvoltare durabilă, fără a lăsa pe nimeni în urmă”.


Tema din 2021 este „Accelerarea transformării digitale în vremuri dificile”, ce subliniază rolul cheie al telecomunicațiilor și al TIC-urilor în construirea rezistenței sociale, aderarea la UIT, cu scopul de a salva vieți și a susține economia. Evenimentul evidențiază modul în care tehnologiile digitale pot ajuta lumea să se reconstruiască mai bine după pandemia de COVID-19 și să se pregătească pentru a depăși posibile perioade de criză, de natură economică, ecologică sau sanitară. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii