Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

17 ani de la lansarea rețelei de socializare Facebook. Ce părere au utilizatorii

ro

04 Feb, 2021 20:35 1267 Marime text
  • Mark Zuckerberg a lansat rețeaua de socializare Facebook la data de 4 februarie 2004.

Facebook oferă posibilitatea de a contacta atât persoane apropiate, cât și persoane încă necunoscute.

În acest moment Facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale la nivel mondial.

Facebook este iubit de unii și criticat de alții.

Iată care sunt opiniile ultilizatorilor transmise către ZIUA de Constanța!

Viorica B. este de părere că viața ar fi mai tristă fără Facebook și folosește rețeaua de socializare pentru a ține legătura cu persoane cunoscute.

Mi-am făcut cont pe Facebook înca din anul 2012, pentru a putea ține legătura cu prieteni vechi, rude sau cunoștințe. Chiar dacă nu postez foarte des, îmi place să intru zilnic să văd poze ale prietenilor. Pentru că am apreciat pagini de știri, îmi apar zilnic cele mai importante noutăți. Deci, dimineața după spălatul pe față urmează facebook și cafea.

Unii ar putea spune că este o mașinarie de control și de făcut bani. Nu-mi pasă cine, câți bani face atâta timp cât pentru mine este util.

În general văd plusuri. Partea proastă este atunci când dă dependență și petreci mai mult virtual decât în natură sau cu prietenii.

Cu plusuri si minusuri, este greu să-ți imaginezi că nu ar mai exista . Cred că viața ar fi mai tristă făra Facebook, transmite Viorica.


Andreea S. sublianiază faptul că imaginea noastră de pe rețelele sociale este una nu foarte realistă, spunând că toată lumea este frumoasă, fericită și bogată în online.
 

Fie că ne place sau nu, facebook face parte din viața noastră cotidiană, chiar și din a celor care nu dețin cont pe rețea. Personal, cred că este asemenea oricăi metode de comunicare non-verbală, cu plusuri și minusuri.

E simplu să “keep in touch” prin intermediul facebookului. Uneori, oameni care într-un moment ne-au fost apropiați se îndepărtează dintr-un motiv sau altul și, realistic vorbind, nu cred că cineva își amintește de fostul coleg de muncă sau de școală și alege să îi dea un telefon sau să comunice în altă formă cu el. Prin intermediul rețelelor de socializare acești oameni rămân cumva prezenți în viața noastră.

Pe de altă parte, aspectul negativ ar fi că noi devenim o imagine mai mult sau mai puțin realistă a ceea ce suntem cu adevărat. Toată lumea este frumoasă, fericită și bogată în online.

Mărturisesc că din acest motiv m-am gândit de mai multe ori să renunț la utilizarea rețelelor de socializare, dar îmi e greu să iau această decizie, deoarece, datorită algoritmilor de căutare, există aici toată informația din toate domeniile de interes personal.

Ca idee, consider că absolut orice lucru este în regulă atât timp cât nu se merge pe o direcție extremistă, spune Andreea S.


Mircea G. este de părere că Facebook are și un rol informativ. El spune că este la curent cu ultimele știri fără să deschidă televizorul.

Facebook este o platformă destul de importantă pentru întreaga omenire. Există oameni care și-au dezvoltat relațiile prin intermediul acestei platforme. Eu personal nu folosesc această aplicație din 2004 de cand a fost inventată, dar din momentul în care mi-am făcut cont, sunt oarecum dependent de ea.

Ești la curent cu ultimele știri, fără sa pornești televizorul. Dacă ar fi sa imi exprim o părere contra, vreau sa spun că exista și dezavantaje. Nu este normal să postezi tot felul de fotografii în care să fii surprins în ipostaze intime. Si știm toți că acest lucru se întamplă, transmite Mircea G.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii