Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 noiembrie – Ziua Fast-food-ului

ro

16 Nov, 2020 00:00 2396 Marime text
  • Ziua Fast-food-ului este sărbătorită la data de 16 noiembrie
  • Conceptul a pornit pe teritoriul Statelor Unite ale Americii
  • În ziua de astăzi, mâncarea de tip fast-food este principala cauză a obezității
Fast food este termenul care se referă la mâncarea preparată rapid și care este servită în restaurantele de specialitate. În anul 2008, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea McMaster din Canada arăta că alimentația de tip fast-food, bogată în grăsimi, sare și carne, este responsabilă pentru o treime dintre infarctele înregistrate la nivel mondial.
 
Ziua Fast-food-ului este sărbătorită la data de 16 noiembrie. Cele mai cunoscute lanțuri de restaurante fast-food din lume sunt McDonald's, Burger King și KFC.
 
Istoria mâncărurilor nesănătoase și rapide are legătură cu industrializarea din Statelor Unite și plecarea masivă a oamenilor de la sate la oraș pentru a lucra. Primii vânzători de fast-food au fost comercianții ambulanți de mâncare care își parcau cărucioarele cu delicatese la intrarea în fabrici pentru a hrăni muncitorii. Apariția restaurantelor de tipul fast-food a fost în anii 1950, odată cu creșterea bunăstării și a parcului auto de pe șoselele americane, moment în care să comanzi mâncare stând în mașină devenise o modă. De cealaltă parte prima mâncare junk Food, a fost un amestec dulce-sărat din popcorn, melasă și alune, introdus de frații Frederick și Louis Rueckheim la Târgul Mondial de la Chicago din 1893.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii