Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

144 Engineering SRL va proiecta demolarea sediului bibliotecii de pe strada Izvor

ro

22 Feb, 2017 00:00 3950 Marime text
Administraţia judeţeană a atribuit prin achiziţie directă proiectarea documentaţiei tehnice pentru „Demolare imobil din strada Izvor nr. 23, Constanţa“. Societatea câştigătoare, 144 Engineering SRL, are de întocmit documentaţia tehnică, conform cerinţelor caietului de sarcini. Documentaţiile se vor elabora în conformitate cu reglementările legale în vigoare, după cum urmează: documentaţie pentru obţinerea certificatului de urbanism; documentaţie pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, conform certificatului de urbanism; documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (DTAD); documentaţie tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor (DTOE).
 
Având în vedere necesitatea amenajării imobilului din strada Izvor nr. 23 Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat contractul de prestări servicii nr. 27672/02.12.2015 „Expertiză tehnică - imobil din strada Izvor nr. 23, Constanţa, în vederea amenajării arhivei Consiliului Judeţean Constanţa“ cu SC Eco Terra Protect SRL, care, în urma expertizării clădirii, a constatat următoarele: întrucât nu au fost identificate documente referitoare la proiectarea şi construirea clădirii, din cele relatate de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene, aceasta se pare că a fost construită în perioada 1950-1960, are structura de rezistenţă tip cadru cu planşeul de peste parter din beton armat, cel de peste etaj este din chesoane prefabricate, iar betonul folosit la structura de rezistenţă este B250.
 
În ceea ce priveşte adâncimea de fundare şi natura terenului, s-a elaborat un studiu geotehnic prin care s-au stabilit următoarele: fundaţia construcţiei este din beton cu înălţimea de 1,20 m; stratul de fundare este format din loess galben. În ceea ce priveşte starea de uzură a clădirii, se constată următoarele: tencuieli degradate cu umiditate excesivă, cartonul de pe terasă este compromis, fisuri înclinate în pereţii interiori, fisuri în pardoseli, lipsa instalaţiei termice, reţeaua electrică este nefuncţională. Din cauza umezelii excesive, dar şi a terenului de fundare al clădirii (loess), se observă fisuri care au condus la tasarea diferenţiată a stâlpilor. Această tasare este determinată şi de încărcarea pe suprafaţa planşeului de la cota 0. Fisurile între stâlpi la partea superioară indică un sistem de armare necorespunzător pentru clădiri fundate pe terenuri sensibile la umezire, dar şi cu încărcări utile mari.
 
Ca urmare a celor constatate, expertul tehnic propune trei soluţii tehnice, din care recomandă următoarele soluţii:
Soluţia 2 (din expertiză): Consolidarea structurii prin soluţii care implică modificarea sistemului structural în baza unui proiect tehnic autorizat. După consolidare, clădirea va fi încadrată în clasa de risc seismic III.
Soluţia 3 (din expertiză): Demolarea integrală şi realizarea unei construcţii noi în baza unui proiect tehnic autorizat, deoarece structura existentă nu satisface exigenţele moderne ale rezistenţei şi stabilităţii, consolidarea acesteia este costisitoare şi va genera reducerea suprafeţei utile de depozitare.
 
Având în vedere cele constatate în urma expertizării tehnice a clădirii şi luând în considerare destinaţia pe care o va avea clădirea, respectiv arhiva Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adoptată HCJ nr. 69/09.03.2016 privind aprobarea trecerii unui imobil din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul privat al Judeţului Constanţa şi desfiinţarea acestuia prin demolare - „Clădire Filiala 1 Constanţa, strada Izvor nr. 23“ (demolare integrală). Deşi valoarea estimativă a contractului era de 30.000,00 de lei (fără TVA), preţul de adjudecare a fost de 12.000 de lei, fără TVA. Durata de prestare a serviciilor este 20 de zile calendaristice de la data semnării contractului de către ambele părţi.

Despre 144 Engineering SRL

Compania cu sediul în Constanţa a fost înfiinţată în 2003, fondator şi asociat unic fiind Mihai Ciogu, iar obiectul principal de activitate constă în „activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea“. În 2006, în firmă a fost cooptată Georgiana Rozalia Ciogu, care a primit 10%. Administrator al firmei este Mihai Ciogu. Numele acestuia apare şi în firma 144 Structural Engineering, unde este asociat cu Petre Ionuţ Ciocan, Dan Samargiu şi Sorin Dan Pană, dar şi în firma Almi Interpres, în care a intrat în 2005, alături de Ştefan Dan Dilancea. Nu în ultimul rând, numele lui Mihai Ciogu apare şi în Consult Engineering, unde este asociat cu Adrian Vasiliev.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii