Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 martie 1934 - A fost creat îndrăgitul personaj Donald Duck

ro

13 Mar, 2021 09:09 2551 Marime text
  • Faimoasa rățușcă Donald Duck a fost creată pe 13 martie 1934 deși se consideră ca aniversare data la care a apărut pe ecrane, mai exact 9 iunie 1934.
Donald Duck este un personaj de desene animate creat de Walt Disney în 1934.

Donald este o rață albă antropomorfică cu un cioc si picioare galbene-portocalii. De obicei poartă o cămașă de marinar, o beretă, precum și un papion roșu, dar nu și pantaloni (cu excepția când se duce la înot). Trăsătura care l-a făcut pe Donald faimos a fost personalitatea sa și temperamentul său exploziv. Donald a fost onorat oficial ca al treilea cel mai popular personaj din toate timpurile, cu prietenul său Mickey Mouse pe locul întâi, iar pe locul al doilea Bugs Bunny de la Warner Bros. Donald a apărut în cele mai multe filme decât orice alt personaj Disney, potrivit wikipedia.org.

În cele mai multe desene cu el, Donald vrea să aibă un timp de relaxare și de liniște, până când ceva apare și îi strică ziua.

Temperamentul său îi cauzează destule suferințe, iar de cele mai multe ori îl face chiar să piardă competiții. Uneori chiar se luptă să își țină temperamentul și chiar reuește, doar că mereu revine la starea sa inițială la sfârșit. Uneori acest temperament îl și ajută și are avantaje. De exemplu când este intimidat de Pete, frica sa se transformă în furie și astfel a putut să înfrângă fantome, rechini, capre negre, zmei uriași și alte forțe ale naturii. Și chiar ajunge în frunte în urma luptelor.

Donald mai poate fi și un fel de farseor (prankster), și poate fi considerat un fel de bătăuș, mai ales în privința nepoților săi și Chip și Dale. Dar de cele mai multe ori nu intenționează faptele sale rele, și chiar le regretă la final. Donald mai este și foarte lăudăros, și se mândrește mai tot timpul de cât de talentat e la un anume lucru. Și chiar are multe talente, ca pescuitul și hockey-ul, dar lăudăroșenie sa îi urcă mai mereu la cap, ceea ce duce la rezultate haioase.



Sursă foto: nationaltoday.com
Sursă video: Mickey Mouse/ Youtube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii