Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 august 1942- Era lansat în cinematografe Bambi, filmul care a făcut mulți copii fericiți (video)

ro

13 Aug, 2021 08:33 2904 Marime text
  • În acest an, se împlinesc 79 de ani de când a fost lansat Bambi, unul dintre cele mai bune lung-metraje de animație din istoria cinematografiei.
Bambi este filmul care ne-a marcat copilăria multora dintre noi, și care îi captivează pe spectatorii de orice vârsta.

La data de 13 august 1942, la New York era lansat în cinematografe filmul Bambi, produs de Walt Disney şi regizat de David Hand, al 5-lea din seria de filme animate Disney începută în 1937, odată cu Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici.

În acest an, se împlinesc 79 de ani de când a fost lansat unul dintre cele mai bune lung-metraje de animație din istoria cinematografiei.

Purtând semnătura cunoscutului Walt Disney, Bambi a fost unul dintre marile succese ale studiourilor, prezentând emoționanta poveste a căprioarei curajoase și înconjurate de prieteni, care învață să nu îi fie frică de pericole, cu o dulce inocență.

Bambi are un final trist. Frumoasa căprioară supravietuiește întâlnirii cu vânătorul, însă, nu același lucru se întâmplă cu mama sa, care moare ucisă de unul dintre gloanțe, iar Bambi rămâne singur în pădure. Scena cea mai dureroasă se petrece atunci când tatăl său vine și îi spune: „Mama ta nu va mai fi cu tine de acum înainte“.

 Sursa captura-video: Youtube/ Dragos Funny Kid
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Deea 16 Aug, 2021 10:09 Alea clasice devin demodate, astea cu grafică computerizată sunt cool acum: Frozen, Moana și...Tangled. Deci sunt obsedată de animația aia, e atât de bună. :X :X :X