Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

07 iulie 1930, a fost aprobată legea pentru protecția monumentelor naturii Ariile protejate din județul Constanța declarate monumente ale naturii (video)

ro

07 Jul, 2020 11:47 1828 Marime text
  • La data de 07 iulie 1930 a fost aprobată legea pentru protecția monumentelor naturii. 
Țara noastră este plină de atracții turistice deosebite. Cele naturale sunt cu atât mai deosebite cu cât nu au fost create de mana omului. Multi turiști vizitează România pentru a vedea aceste monumente naturale, deci faptul că esti de-al locului e un avantaj: ele îți sunt la îndemână.

Monument al naturii este o arie naturală protejată ce corespunde categoriei a III-a IUCN, a cărei valoare deosebit de însemnată sau unică, este supusă unui regim strict de protecție și conservare, cu scopul de a asigura păstrarea trăsăturilor naturale specifice, scrie wikipedia.org.

Criteriile care stau la baza declarării unei arii protejate ca monument al naturii, conform Agenției Europene de Mediu, sunt acelea de identificare a zonelor cu elemente naturale valoroase și o deosebită semnificație ecologică, științifică sau peisagistică, reprezentând specii de plante sau animale sălbatice amenințate cu dispariția, arbori seculari, asociații floristice sau faunistice, fenomene geologice: chei, cascade, peșteri, avene, stânci, cursuri de apă, depozite fosile, precum și alte elemente cu valoare de patrimoniu natural, prin unicitatea și valoarea lor.

Iată ariile protejate din județul Constanța declarate monumente ale naturii:



Sursa foto: Wikipedia.org

Sursa video: Youtube/ Liviu Cezar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii