Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania, pe primul loc in Europa, la produse expirate

ro

12 Mar, 2010 15:29 3268 Marime text

România se situează pe primul loc în Europa la reclamaţiile privind produsele care au termenul de garanţie expirat, a declarat, ieri, într-o conferinţă pe tema gestionării deşeurilor, Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Promovarea Programelor şi Strategiilor în România. "Din păcate, statisticile internaţionale plasează România pe primul loc în Europa la capitolul reclamaţiilor privind produsele care au termenul de garanţie expirat. Este un semn că românul nu este atent la ceea ce scrie pe etichetele produselor. Abia după ce ajunge acasă, cumpărătorul remarca problema", a explicat Mierlea.
La jumătatea anului 2009, Executivul a aprobat majorarea amenzii maxime pentru comercianţii de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat de la 3.000 la 50.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate din ce în ce mai des.

Sursa: romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 12 Mar, 2010 13:59 Mi se pare corect nu stiati??!: ROMANIA= GROAPA DE GUNOI A EUROPEI !! pentu asta am intrat in Comunitatea.. Europeana! cine trebuie sa reglementeza si controleze importuirile ,expunerile de produse expirate in magazine ? noi??! nu? ca noi suntem consulatorii... organele de contral (incepand cu vama si treminind cu inspectorii) cer doar salarii mari si .. ciubucuri! asa ca ce ne mai miram ca am ajuns aici!! Chiar as vrea sa stiu ce mai este bun si corect in tara asta!!?? EU PERSONAL NU MAI AM VALOAREA DE REFERINTA!!! VOI AVETI??????