Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Caragea, un Cupidon care „loveşte" cu versul

ro

23 Aug, 2012 13:38 3308 Marime text

 picture_864.jpg

Aseară, scriitorul Ionuţ Caragea şi-a lansat la Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman trei dintre cărţile sale.

Primul volum este de aforisme - „Dicţionarul suferinţei". Traducerea în limba franceză a fost premiată în 2012 la concursul internaţional „Naji Naaman". A doua carte este un volum de versuri - „Poezii de dragoste". Cea de-a treia carte este un roman de ficţiune - „Uezen". Traducerea în limba engleză a acestei cărţi a fost publicată în 2012 la editura americană Wildside Press). Cel mai mare vis al lui, acela de a publica la o editură din SUA, s-a împlinit.

Prefaţă de Corneliu Leu

Prefaţa la „Poezii de dragoste" a fost scrisă de Corneliu Leu, fondatorul Editurii „Eminescu". „A fost o mare onoare pentru mine să-mi scrie prefaţa Corneliu Leu, mai ales că a spus că scrie o prefaţă la o carte pentru ultima oară", a mărturisit aseară Ionuţ Caragea. Cartea a stârnit controverse din partea criticilor care l-au numit pe scriitor „mascul feroce".

În ceea ce priveşte „Uezen", aici găsiţi 20 de povestiri SF.

În timpul lansării, autorul a citit câteva dintre poeziile sale, alături de un copil, a dedicat publicului câteva filme de pe internet în care versurile sale curgeau pe ritmul unei melodii.

Ionuţ Caragea a părăsit terenul de rugby pentru condei şi România pentru Canada, ţară unde a publicat 22 de volume.Avea în spate o carieră construită pe terenul de rugby. În anul 1993 a obţinut titlul de campion naţional la juniori, însă trăia dintr-un salariu de profesor de educaţie fizică şi sport. „Eram suplinitor într-o localitate de lângă Cernavodă. Plăteam pe drum jumătate din salariu. Nu-mi permiteam un trai decent", povesteşte el.

Mai mult în joacă, a completat formularele de emigrare în canada. A fost acceptat şi a plecat să cucerească lumea.S-a întors în ţară la începutul acestui an mai bogat sufleteşte, el fiind autorul a peste 20 de volume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii