Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bal mascat cu Ponta Mao Zedong Ponta - un lider PSD deghizat după portul şi asemănarea lui Mazăre

ro

08 Sep, 2010 02:14 7690 Marime text
ponta_mazare_sapca.jpgDacă Mazăre a venit îmbrăcat în uniformă à la Che Guevara, Ponta nu s-a lăsat mai prejos. Voind parcă să arate că respectă regulile balului mascat de la PSD Constanţa, liderul PSD pe ţară a purtat şapca lui Mao Zedong

Multaşteptatul Victor Ponta a fost întâmpinat cu ropote de aplauze la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa, desfăşurată aseară, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. Liderul PSD le-a vorbit pesediştilor constănţeni preţ de câteva minute bune, însă n-a reuşit să electrizeze sala.

În discursul său, liderul social-democrat a făcut dese referiri la Radu Mazăre, părând, tocmai din această cauză, că încearcă să suplinească în faţa pesediştilor constănţeni carenţele sale legate de charismă. Ponta a spus chiar că s-a pregătit pentru întâlnirea cu şeful pesediştilor constănţeni şi chiar a demonstrat-o în momentul în care şi-a îndesat pe cap o şapcă kaki à la Mao Zedong - fostul revoluţionar chinez, cunoscut ca unul dintre cei mai sângeroşi lideri comunişti. „Ştiam că vin la Radu Mazăre şi am venit pregătit", a spus Ponta în timp ce şi-a fixat pe cap şapca stil Mao, pe care a purtat-o câteva minute, suficiente pentru a fi pozat. Că deh, a avut de la cine învăţa despre cum se face imagine, agăţat de „icon-uri" bine conturate în istorie.

Cine-i revoluţionar mai vechi?!

ponta_mao-zedong-1.jpgCa să arate că, deşi a copiat gestul lui Mazăre pentru a da bine în faţa organizaţiei obişnuită cu astfel de deghizări, purtarea şepcii dictatorului Mao are un pic de originalitate, Victor Ponta a afirmat: „Şapca o am de zece ani, din China. Deci sunt revoluţionar mai vechi decât Radu Mazăre". Ca să explice de ce nu şi-a arătat caracterul revoluţionar până acum, liderul PSD a spus: „O port numai şi numai la ocazii speciale".

De la bun început, binecrescut Ponta le-a mulţumit celor prezenţi în sală pentru că l-au sprijinit la Congres. „Consider că a fost o investiţie de încredere în mine şi în cei din generaţia mea", a afirmat el. Ca orice pesedist care se respectă, preşedintele PSD nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Traian Băsescu. „N-am crezut în povestea că la Constanţa au fost înţelegeri cu Traian Băsescu. Nu cred că există vreun pesedist sau vreun om de bună credinţă în această ţară care să se fi înţeles cu Traian Băsescu, din simplul motiv că nu te poţi înţelege cu Traian Băsescu", a afirmat Ponta.

„N-am luxul pe care şi-l permite Radu"

_MG_1351.jpgDe asemenea, liderul PSD a părut că face tot ce-i stă în putinţă să-i fie pe plac şefului PSD Constanţa, Radu Mazăre: „N-am luxul pe care şi-l permite Radu, de a spune mereu ce gândeşte", a spus Ponta, în contextul unei povestioare despre o întâmplare de la Cluj, cu nişte români care l-au întrebat ce se face ţara cu Boc. „«Păi ce eu l-am ales? Voi l-aţi votat», ar fi spus Radu Mazăre (...) Eu însă, le-am spus: «Vă promit că o să-i dăm jos»", a povestit Ponta amuzându-se.

Ponta şi-a continuat discursul cu declaraţii despre măsurile pe care are de gând să le pună în aplicare PSD când va ajunge la guvernare, printre care a enumerat şi eliminarea cotei unice de impozitare. „Sper ca din octombrie să aveţi scris cum vrem să impozităm diferenţiat. Să nu-i mai iau 16% celui care are miliarde şi la fel celui care are pensia un milion", a spus liderul social-democrat. În final, Ponta a demonstrat încă o dată că discursurile lungi plictisesc. Cei prezenţi făceau eforturi vizibile să pară animaţi de interes. „Dacă nu câştigăm, eu mă duc în China, iar Radu în Cuba", a spus Ponta la finalul discursului său, iar secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, l-a completat încercând să facă un spirit: „Iar eu în Brazilia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 08 Sep, 2010 09:49 Primarul Constantei ,RADU MAZARE fiind si Presedintele partidului PSD de Constanta isi permite sa spuna tot ce gandeste despre omul politic TRAIAN BASESCU si partidul PDL ce-l reprezinta , numai si numai de la DISTANTA de 400 de km, ce separa Constanta de Bucuresti, nu-i asa ??? Imbracamintea MILITARA a primarului RADU MAZARE nu pare deloc EXTRAVAGANTA,ba din contra ,reala si extrem de PERICULOASA din moment ce in ROMANIA a aparut o secta religioasa MASONICA KAKI MILITARA ce are functia de ASPIRATOR de ofiteri din POLITIE , ARMATA si diverse SERVICII SECRETE, iar VICTOR PONTA ii tine isonul in comportamentul verbal si vestimentar...
  • gigel 08 Sep, 2010 07:37 in sfarsit,,tineretul psd-ist,,si-a aratat apartenenta,de parca mai era nevoie ! era exact ce ne lipsea la conducerea tarii - un fascist cu un maoist - ce noroc pe biata tara !