Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Razboinicii" de la Hafen Café (Document)

ro

03 Jul, 2010 01:37 5083 Marime text

hafen_cafe_1.jpgO nouă cafenea s-a deschis pe bulevardul Tomis nr. 63, vis-a-vis de Teatrul de Artă. Hafen Café se numeşte şi este un local care nu iese cu mare lucru în evidenţă. Un loc destul de mic, cu mese clasice, puţin cam înghesuite. La parter îmi plac acele plante care sunt agăţate de pereţi. Eşti înconjurat de mult verde care îţi dă senzaţia că te afli într-o grădină. Câteva mese sunt aşezate şi la subsol. Nu sunt mulţi clienţi, aşa că dacă ai nevoie de intimitate, este locul potrivit.

hafen_cafe_2.jpgStai departe de gălăgia de pe Tomis şi poţi discuta liniştit sorbind dintr-o cafea alături de prieten, prietenă sau prieteni, după caz. Dar, pentru a face asta, trebuie să discuţi cu ospătarul să dea muzica mai încet. Încă nu pot înţelege de ce oamenii cred că o muzică dată tare într-un bar este o idee bună. Toţi cei pe care-i cunosc se duc în baruri pentru a discuta, pentru a râde, nu pentru a dansa. Repet: există cluburi pentru dans şi muzică tare, într-un bar mergi pentru alte motive.

hafen_3_cafe.jpgDe servire nu sunt multe lucruri de spus. Este un singur ospătar care se ocupă şi de bar. Se mişcă rapid cu comanda, dar sunt puţini clienţi. Probabil dacă sunt mai mult de patru - cinci mese ocupate, eşti nevoit să aştepţi mult timp pentru a-ţi aduce meniul, comanda sau nota de plată. Preţurile sunt normale pentru acea zonă, dar cam mari pentru ce oferă barul. Sunt multe alte localuri în jurul Hafen unde poţi bea o cafea la acelaşi preţ, cinci - şase lei, dar într-o atmosferă mult mai frumoasă.

Este un loc simpatic, care merge încercat o dată, măcar pentru acele plante de pe pereţi, dar cam atât. Nu are nimic special care să mă convingă să merg şi a doua oară.

Barul funcţionează pe societatea Warriors SRL, administrată de Cristina Andreea Sidor care se mai ocupă şi de Interior Store SRL, iar asociaţi sunt Eugen Adrian Sidor şi Liviu Cătălin Florea.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii