Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matinas Greek Taverna, souvlaki si apa galbena pe post de ceai (document)

ro

08 Jul, 2010 01:01 117591 Marime text

greek_2.jpgAşa cum îi spune şi numele, este un restaurant cu specific grecesc situat în centrul vechi, pe bulevardul Tomis nr. 17. În interior dispune de un spaţiu foarte mare, aranjat destul de frumos, dar nu prea îmi inspiră acel specific grecesc. Nu are nimic deosebit, dar este curat, aşa că poţi mânca liniştit. Are şi o terasă foarte mare, dar păcat că sunt numai câteva mese.

Este vară şi ar fi fost frumos dacă erau mai multe locuri. Mare păcat că patronul nu se foloseşte de acel spaţiu. Preţurile sunt mai mult decât acceptabile pentru acea zonă. Puteţi bea o cafea cu şase lei sau un ceai grecesc la acelaşi preţ. Să nu aveţi aşteptări prea mari de la acel ceai, pentru că nu are niciun gust. Parcă bei apă galbenă cu zahăr. Dar sunt băuturile clasice pe care le puteţi comanda (sucuri, bere, vin). Mâncarea este ieftină. Pentru 12 lei primiţi un souvlaki extraordinar de bun. Am mai mâncat acest fel de mâncare prin diferite locuri din oraş, inclusiv la restaurantul grecesc de pe strada Lahovari, dar nu se compară cu cel de aici. Porţia este mare şi îţi vine să lingi farfuria datorită sosului tsatsiki. Iar după fiecare masă luată aici, primeşti desertul din partea casei. Servirea este rapidă atunci când nu sunt mulţi clienţi. Când se aglomerează, trebuie să aşteptaţi ceva mai mult, dar nu exagerat. În maxim 30 de minute este gata mâncarea. Interesant este că, dacă vrei să te distrezi greceşte, poţi merge în fiecare vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, pentru că au muzică grecească live şi se dansează. Daca nu te pricepi la dans, nu este nicio problemă, înveţi. 

Este un loc frumos, cu mâncare bună şi ieftină. Păcat că nu profită de acel spaţiu de pe terasă.

Restaurantul funcţionează pe societatea Chios Marine Service SRL, care are ca obiect principal de activitate repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor, administrată de Georgios Bekris, care se mai ocupă de Rombekris SRL şi AG Construction Materials SRL. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Greek Taverna 10 Aug, 2011 21:46 E un loc frumos, eu ma simt ok aici. http://www.orasulm.eu/locuri/Greek_Taverna_23138