Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chinese Garden cu specialitati japoneze (document)

ro

07 Aug, 2010 00:00 5360 Marime text
5-chinese.jpgAzi suntem puţin mai orientali, vorbim despre restaurantul Chinese Garden de pe strada I.L. Caragiale nr. 4, în zona Casei de Cultură. Este un local spaţios, amenajat în stil chinezesc. Roşul predomină, sunt globuri mari agăţate de tavan şi multe ornamente chinezeşti prin tot restaurantul.chinese2.jpg

Îmi place cum l-au decorat, chiar îţi vine pofta de mâncare chinezească atunci când deschizi uşa de la intrare şi vezi cum este aranjat. Există şi o zonă pentru nefumători, dar fumul nu te deranjează nici dacă stai în zona fumătorilor. Au o aerisire bună. Cu răcirea stau ceva mai prost în perioada asta călduroasă. Ospătarii nu sunt chinezi şi nici foarte rapizi. Partea bună este că sunt amabili şi cunosc meniul foarte bine. Îţi pot spune cum este preparat fiecare fel de mâncare. Este impresionant ţinând cont de faptul că au şi specialităţi japoneze. Nu este prima dată când mănânc aici, am încercat tot felul de minunăţii, dar nu am rămas deloc impresionată. Este bună mâncarea, dar destul de greţoasă. Este foarte greu să mănânci o porţie de orez, cu toate că este un bol mic. La fel şi în cazul preparatelor ceva mai complexe, de genul puiului cu vinete sau cu ardei. De băut, pe lângă sake-ul japonez, vă recomand berea Tsingtao. Este o bere chinezească, făcută din orez. O recomand pentru că are un gust plăcut şi dulceag, nu ca mărcile noastre tradiţionale. Este cam scumpă, 14 lei, dar măcar o sticlă tot trebuie să încercaţi. Ca să vă faceţi o idee despre preţuri, o masă completă (supă, felul doi, orez şi ceva de băut) ajunge pe la 40 de lei. Destul de scump după părerea mea, dar măcar încerci ceva mai exotic. Îmi place că este aranjat frumos şi că ospătarii sunt pregătiţi, dar păcat că mâncarea este greţoasă şi preţurile puţin cam mari.

Societatea pe care funcţionează restaurantul este Chinese Garden SRL, de care se ocupă Mihai-Lucian şi Domnica Voiculescu, care mai este implicată şi în Alco Entertainment Club SRL.

Chinese Garden primeşte trei stele. Am scăzut două din cauza problemelor amintite mai sus

stele_chinese.jpg

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii