Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt activ în «reconstrucţia» cetăţii şi un susţinător necondiţionat al sectorului negu

ro

22 Nov, 2008 03:15 3509 Marime text

iulian_groposila_1.jpgConsecvent declaraţiilor făcute la începutul campaniei electorale şi  înţelegând că nu poate intra „cu bocancii“ într-o comunitate, Iulian Aurel Gropoşilă (www.iuliangroposila.ro), candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 6, este încrezător în reuşita campaniei electorale pe care o susţine. „Se spune că a alege un drum înseamnă a abandona altele. În acest moment de răscruce al existenţei mele, în care m-am gândit, m-am consultat cu cei dragi mie, AM ALES“, ne-a declarat candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 6. A decis să nu se implice într-o campanie electorala susţinută de mici, bere şi cadouri electorale. Încearcă prin sloganul campaniei sale - „Altă educaţie, altă viziune“- să demonstreze că se poate şi altfel, că oamenii politici pot da dovadă de decenţă. „Ceea ce am realizat din 1990 mă califică în toate acţiunile pe care le-am promovat până azi, atitudinea mea de întreprinzător marcându-mi existenţa atât la nivel individual, prin configurarea identităţii mele economice, cât şi la nivel comunitar, prin implicarea în reconstrucţia cetăţii“, ne-a mărturisit Iulian Gropoşilă.

Sunteţi un candidat cotat cu şanse mari de reuşită în colegiul în care candidaţi. Ce avantaje aveţi faţă de competitorii dumneavoastră?

Eficienţa unui om politic este dată de pragmatismul şi coerenţa ideilor şi conceptelor pe care le promovează, de capacitatea de a înţelege fenomenele economico-politice, de consecvenţa demersului politic, de capacitatea de a dialoga cu oamenii şi de a lua decizii împreună. Pe mine mă recomandă faptele mele, nu vorbele. În ultimii cinci ani am fost implicat activ în „reconstrucţia“ cetăţii, fiind un susţinător necondiţionat al sectorului neguvernamental din Constanţa. Sunt preşedinte fondator al Patronatului IMM Constanţa, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi nu am precupeţit niciun efort pentru a aduce fonduri în comunitate. Am dezvoltat în ultimii ani cel mai eficient departament privat de proiecte - IMM Business Center, care are cea mai mare rată de succes în scrierea de proiecte cu finanţare europeană. Am luptat în ultimii ani cu administraţia publică din Constanţa pentru anularea taxelor speciale care au sufocat întreprinzătorii, cu mentalitatea bolşevică a mai-marilor urbei care, „dacă nu eşti cu ei, eşti împotriva lor“. Am dezvoltat, împreună cu colegii mei din Patronatul IMM, cea mai eficientă strategie de luptă de guerillă, datorită căreia am reuşit să „supravieţuim economic“ în Constanţa. De altfel, competiţia în Colegiul 6, unde candidez, este între PSD şi PNL, între stânga şi dreapta, între trecut şi viitor, între  demagogie şi responsabilitate, între MARTIN şi GROPOŞILĂ.

iulian_groposila_3.jpgCâte compromisuri sunteţi dispus să faceţi pentru a câştiga voturi?

Eu nu fac compromisuri pentru a câştiga voturi şi, mai ales, nu voi încălca niciodată legea electorală. Merg pe o campanie „din poartă în poartă“ şi mă întâlnesc cu întreprinzătorii, muncitorii, agricultorii, pensionarii, elevii şi tinerii. Pentru mine, ca şi potenţial deputat, este important să stabilesc un parteneriat cu oamenii, să le cunosc problemele, nevoile şi aşteptările. De asemenea, prioritare pentru mine sunt dezvoltarea şi consolidarea mediului de afaceri local, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii. Le spun despre ceea ce pot eu să fac şi, cel mai important, le expun proiectele care, într-un fel sau altul, vor influenţa destinele tuturor cetăţenilor într-un mod pozitiv. Pentru că vreau să vă precizez că sunt, din câte ştiu, până în acest moment, unul dintre puţinii politicieni locali care îşi bazează afirmaţiile pe un PROGRAM ELECTORAL.
Aţi încheiat două acorduri de parteneriat cu administraţiile publice locale din localităţile Cumpăna şi Techirghiol. Practic, ce înseamnă aceste acorduri de parteneriat?
Aceste acorduri au ca principal scop promovarea unui parteneriat activ între cetăţeni - ONG-uri locale - Consiliul Local - primar - deputat şi creşterea gradului de transparenţă a administraţiei publice locale. Ele sunt  rezultatul unei abordări responsabile şi încerc să le construiesc pe relaţia de încredere reciprocă, indiferent de culoare politică a celor implicaţi, pentru că obiectivul fundamental este să aducem servicii oamenilor din aceste comunităţi. Datorită experienţei manageriale pe care o am, îmi propun să urmăresc, personal şi cu mare atenţie, realizarea fiecărui punct înscris în program şi am ales această formă de prezentare ca un semn de respect faţă de alegători. În calitate de deputat, voi susţine proiectele iniţiate de consiliile locale ale celor două localităţi, prin acţiuni de lobby la nivel guvernamental şi parlamentar, promovarea şi implementarea pe plan local a unor proiecte naţionale şi europene, facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor locale, prin realizarea de proiecte cu finanţare europeană, realizarea de Centre de Consultanţă Locale pentru identificarea proiectelor cu impact reprezentativ asupra comunităţii şi pregătirea acestora în vederea accesării fondurilor structurale.

Aţi donat un scaun cu rotile unui tânăr de 18 ani, din localitatea Eforie Sud.  Acest gest a fost făcut în spiritul campaniei electorale?

Am cunoscut cazul în timpul campaniei din uşă în uşă, pe care o desfăşor de aproximativ trei săptămâni, şi am fost impresionat de neputinţa acestor oameni. Nu m-am gândit niciun moment că sunt în campanie electorală, pentru că fac astfel de lucruri de mult timp şi cu precădere de patru ani, de când am onoarea să fiu membru Rotary. Gestul meu este unul normal, de bun simţ, şi astfel de rezolvări trebuie să fie la îndemâna noastră, a politicienilor, indiferent de momentul politic pe care îl traversăm.

Sunteţi un susţinător perseverent al organizaţiilor neguvernamentale. Care este motivaţia ce stă la baza acestui sprijin consecvent?

În primul rând vreau să precizez că sunt Chairman Rotary Volunteers în actualul Comitet Districtual Rotary 2241. Deci am un rol important în mişcarea de voluntariat din România şi vă asigur că demersurile mele în consolidarea acestei mişcări nu se vor opri până ce nu vom consolida şi aşeza voluntarul acolo unde-i este locul. Fiecare dintre noi a făcut un gest de voluntariat măcar o dată în viaţă. Cu toate acestea, voluntariatul în România este susţinut şi promovat sporadic şi izolat. Sectorul ONG este unul dintre cele mai importante sectoare de activitate din mediul socio-economic din Constanţa. Cea mai mare parte a activităţii organizaţiilor neguvernamentale este de interes public şi furnizează servicii complementare celor oferite de administraţie. Aşadar, este evident că mediul asociativ nu poate fi nici ignorat, nici neglijat, fără consecinţe importante asupra calităţii vieţii oamenilor. Reamintesc autorităţilor locale şi judeţene că în judeţul Constanţa activează structuri ale societăţii civile cu reprezentare naţională şi europeană - Rotary Internaţional, APD, World Vision, Holt Romania, Habitat for Humanity, Crucea Roşie, Salvaţi Copiii, Mare Nostrum, AIESEC s.a. - care contribuie activ la dezvoltarea comunităţii şi care aşteaptă susţinere prin politici publice coerente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii