Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suişurile şi coborâşurile comisarului-şef George Dorel Popa De la Poliţia Basarabi la IPJ şi SIPI, via Varşovia

ro

27 May, 2011 00:57 6496 Marime text

cap_7.jpgPrin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, pe data de 17 mai 2010, comisarul-şef de poliţie George Dorel Popa a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Pe data de 19 august 2010, comisarul-şef Popa a pierdut şefia Poliţiei Judeţului Constanţa, după care a desfăşurat activităţi ca şef birou în structura teritorială a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa. Puţin după jumătatea lunii martie 2011, fostul şef al IPJ Constanţa a fost împuternicit să conducă SIPI, după ce subcomisarul Florin Dan Secăreanu a fost îndepărtat de pe funcţie din cauza „managementului defectuos".

Pe data de 25 mai 2011, George Dorel Popa a fost eliberat din funcţie „urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice". „În cadrul anchetei demarate de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, (nr. Laurenţiu Mironescu) astăzi, 25 mai, s-a luat măsura eliberării din funcţie a şefului Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef Popa George. Măsura a fost luată urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice", potrivit reprezentanţilor MAI. Mai mult decât atât, tot pe data de 25 mai s-a dispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa. De menţionat că George Dorel Popa a fost şi şeful Poliţiei Basarabi, timp de doi ani, şi ofiţer de poliţie rutieră şi de cercetare penală în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în perioada 1994 - 2001. Comisarul şef George Dorel Popa a fost şi consilier diplomatic pe afaceri interne la Ambasada României în Polonia, în perioada 2004 - 2010. Conform propriilor declaraţii, Popa George Dorel este absolvent al Facultăţii de Drept şi al Cursului Postuniversitar cu specializarea Drept Penal, ambele din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti. A absolvit cursurile de masterat în domeniul Transporturi Maritime, în cadrul Universităţii de Marină Civilă Constanţa, şi cele de doctorat în economie (domeniul spălarea banilor), în cadrul Academiei Române, în 2006. Este absolvent al cursului de „Management al Situaţiilor de Criză", CEPOL, Varşovia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • remus 26 May, 2011 23:55 Popa a fost si este un tip citit si cu coloana. In afara de asta cred ca a fost singurul sef de politie din ultumii an profesionist si educat. ti-era mai mare dragu sa stai de vorba cu el. se vedea ca a stat afara