Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii spun că a fost şantajat de Beinur, „prinţul litoralului" Afaceristul mangaliot Mocea a rămas fără permisul de conducere

ro

05 Sep, 2011 00:00 7551 Marime text
cap_6.jpg„În anul 2000 inculpatul Nuredin Beinur i-a comunicat părţii vătămate Mocea Marian că, pentru a-l mai lăsa să-şi desfăşoare afacerile în linişte pe litoral, va trebui să-i remită o taxă de protecţie în valoare de 15.000 euro anual. În perioada 2000 - 2009 partea vătămată Mocea Marian a plătit această «taxă de protecţie» (...)".

Pe data de 29 august 2011, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 22285/212/2011, având ca obiect „plângere contravenţională CC 9392437". Cel care contestă procesul-verbal întocmit de lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa este, potrivit unor surse bine informate, cunoscutul afacerist Marian Mocea, parte vătămată în dosarul în care „prinţul litoralului", Beinur Nuredin, a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală.Surse bine informate arată că Mocea a fost prins depăşind cu mult viteza legală pe drumul ce leagă municipiul Constanţa de Mangalia.

mocea_-_politia_rutiera.jpg

După cum arătam şi mai sus, pe data de 29 august, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 22285/212/2011, având ca obiect „plângere contravenţională CC 9392437", cauză în care Marian Mocea are calitatea de petent. Asta în timp ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Rutier este intimat. Primul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 15 decembrie 2011. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României arată că „în anul 1999 partea vătămată Mocea Marian a devenit acţionar majoritar al SC Mettexin SA, din Mangalia, judeţul Constanţa. În patrimoniul societăţii s-au regăsit mai multe spaţii comerciale, printre care şi Unitatea 129, din staţiunea Neptun, în suprafaţă de 597 de metri pătraţi". Din rechizitoriul procurorilor bucureşteni mai reiese că „în anul 2007 unitatea respectivă a intrat, în urma unui contract de vânzare - cumpărare, în patrimoniul societăţii SC Morena 2000 SRL, societate controlată de fiul parţii vătămate, Mocea Romulus".

Povestea taxei de protecţie

„În anul 2000 inculpatul Nuredin Beinur i-a comunicat părţii vătămate Mocea Marian că, pentru a-l mai lăsa să-şi desfăşoare afacerile în linişte pe litoral, va trebui să-i remită o taxă de protecţie în valoare de 15.000 euro anual. În perioada 2000 - 2009 partea vătămată Mocea Marian a plătit această «taxă de protecţie» în diferite forme, constând în sume de bani, bunuri, sau lăsarea în folosinţă, cu titlu gratuit şi fără întocmirea unor acte scrise, a unor terenuri aflate în patrimoniul societăţilor comerciale la care era asociat, el sau fiul său Mocea Romulus", conform oamenilor legii. Aceştia mai arată că „începând cu anul 2000, partea vătămată a cedat o parte din terenul pe care era amplasată Unitatea 129 din staţiunea Neptun, cu titlu gratuit şi fără întocmirea unui act scris, inculpatului Nuredin Beinur". „Lăsarea cu titlu gratuit a terenului reprezenta de fapt taxă de protecţie şi a fost făcută în schimbul promisiunii inculpatului Nuredin Beinur că-i va permite părţii vătămate derularea în linişte a afacerilor pe litoral. Valoarea folosinţei terenului cedat a fost apreciată ca ridicându-se la suma de 15 000 (cincisprezece mii) euro anual", se mai arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii mai spun că, în anul 2007, fiul părţii vătămate, proprietarul SC Roma SRL, respectiv Florentin Marius Mocea, „i-a cedat inculpatului Nuredin Beinur, tot cu titlu de taxă de protecţie, un alt teren de circa 40 de metri pătraţi din staţiunea Neptun (Unitatea 116), în schimbul promisiunii inculpatului că va elibera o parte ocupată de acelaşi învinuit, din suprafaţa Unităţii 129". „În cursul anului 2009, Mocea Marian a luat decizia de a înceta această stare de fapt. În acest sens partea vătămată a introdus o acţiune în instanţă prin care a solicitat ca Nuredin Beinur şi Nuredin Erchin să elibereze terenul ocupat în mod abuziv, aparţinând Unităţii 116 Neptun. Această decizie a avut drept consecinţă primirea mai multor mesaje tip SMS, pe telefonul mobil, în care membrii familiei Mocea erau ameninţaţi cu moartea şi cu incendierea magazinelor care le aparţin în cazul în care nu vor plăti o taxă de protecţie pentru anul 2009, în valoare de 15 000 (cincisprezece mii) euro", au conchis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii