Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva la ARGOS Angajatii lui Lazia se plang ca nu si-au luat salariile

ro

05 Dec, 2009 00:37 5283 Marime text
decupaj_dorin_mihai_lazia_258.jpg„Ni se spune că ori plecăm în şomaj, ori rămânem în condiţiile astea. Dacă plecăm în şomaj, mai luăm bani abia în februarie, martie. Vin sărbătorile... "

Aproximativ 50 de angajaţi ai SC ARGOS SA s-au strâns ieri de dimineaţă în faţa sediului societăţii din Cernavodă pentru a protesta din cauza faptului că nu şi-au primit drepturile salariale.

Oamenii se plâng că patronatul nu i-a băgat în seamă, că nu sunt organizaţi într-un sindicat şi că nu ştiu dacă vor avea sau nu bani de sărbători. În cursul zilei de ieri, angajaţii ARGOS s-au strâns în faţa sediului la ora 7.30, însă după numai două ore şi jumătate de protest au renunţat şi s-au întors la muncă. „Nu ne-a băgat nimeni în seamă. Şi ce avem de făcut acum, în prag de sărbători? Nu putem pleca în şomaj aşa cum au făcut, încă de acum câteva luni, mai mulţi colegi de-ai noştri. Nu ne-am luat banii din octombrie şi am fost vinerea trecută şi am vorbit cu domnul Lazia. Ne-a spus că luni vom lua un avans din salariu, iar miercuri restul de bani. Apoi, a venit la noi domnul Octavian Gârleanu şi ne-a spus că nu sunt bani. Acum aşteptăm ceva, dar nu ştim ce. Am vrea să ştim măcar dacă vom avea bani de sărbători. Ni se spune că ori plecăm în şomaj, ori rămânem în condiţiile astea. Dacă plecăm în şomaj, mai luăm bani abia în februarie, martie. Vin sărbătorile...", spun salariaţii ARGOS. Întrebat în legătură cu problemele financiare, care îl împiedică să plătească salariile la zi, Dorin Lazia, directorul general al societăţii, a recunoscut că are o serie de dificultăţi. „Într-adevăr, luna octombrie nu am plătit-o, însă luni vom da banii oamenilor. Aveam termen de plată data de 30 noiembrie. Întârziem cu salariile pentru că nu avem încasări, pentru că nu luăm banii, la rândul nostru, de la societăţile statului cu care avem contracte. Avem de recuperat 200-300 de miliarde de lei în urma unor lucrări cum ar fi reabilitarea malurilor sau Gara Constanţa. Este un cerc vicios şi nimic mai mult. Surprinzător, putem spune că 2009 a fost un an excelent. Pe hârtie stăm foarte bine, avem contracte în derulare, însă cu lichidităţile stăm foarte prost", a declarat Lazia. Şeful de la ARGOS spune că proiectul locuinţelor pentru tineri nu este motivul „decăderii" societăţii, aşa cum s-a speculat. Ba chiar, Lazia susţine că blocurile de pe Baba Novac reprezintă o pondere foarte mică în cifra de afaceri a ARGOS-ului şi că, într-un final, afacerea se va dovedi a fi profitabilă.

argos_cernavoda.jpgDatornici şi la ANAF?!

SC ARGOS SA este considerată ca fiind una dintre cele mai profitabile firme din judeţ. Numai că se regăseşte în topul datornicilor la bugetul de stat, la 30 septembrie a.c.

Într-o ierarhie întocmită de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ARGOS-ul are obligaţii către bugetul de stat, constituite în anii fiscali precedenţi, în care s-au înregistrat obligaţii restante în valoare de 4 723 593 lei. Conform aceleiaşi liste, societatea cu sediul în Cernavodă mai înregistrează un total al obligaţiilor la bugetul de stat, scadente până la 30 septembrie 2009, de 1 242 876 de lei. Cu această ocazie, ANAF a anunţat că s-a început executarea silită. Potrivit Registrului Comerţului, ARGOS are ca obiect principal de activitate construcţiile hidrotehnice şi este administrată de Lucian Lazia, Ibram Aidîn şi Emil Postole (ultimii doi fiind membri în Consiliul de Administraţie). Directorul general al societăţii este Dorin Mihai Lazia, fiul preşedintelui CA şi al directoarei Bibliotecii Judeţene, Liliana Lazia. Familia Lazia, tatăl şi fiul, este implicată în mai multe firme, dintre care enumerăm: Nuclearmontaj International SA, Sorena SA, Ecoprefconstruct SRL, Betoane şi prefabricate SRL (tatăl) şi ABN Construcţii Industriale SRL, Neptun Investment SRL şi Acvacons (fiul). Lucian Lazia a fost şi administrator al ARGOS & Construcţii Portuare SRL, firmă dizolvată de curând. Monitorul Oficial nr. 5708 din 4 noiembrie a.c. ne spune că SC ARGOS SA, reprezentată de Lucian Lazia, director general, în calitate de asociat unic, a decis dizolvarea societăţii „conform art. 227 alin. 1, lit d) din Legea nr. 31/1990, republicată şi modificată". Aşadar, se pare că afacerile înfloritoare ale familiei Lazia încep să se ofilească.

„Este adevărat că apărem în acea listă, cu o datorie de un milion de lei, însă noi avem peste o mie de angajaţi. Acele datorii înseamnă cuantumul dărilor către stat pentru o lună, nu mai mult. Şi s-a interpretat că am avea probleme financiare sau de altă natură. Nu este adevărat", a subliniat Dorin Lazia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yo 06 Mar, 2010 10:24 suntem in 6 martie 2010 si singura plata de la aceasta firma e un nenorocit de avans din decembrie/ ia ganditiva, oamenii acestia care slujesc la argos cum au supravietuit 3luni de zile ?,,domnilor in halu acesta am ajuns sa ne milogim pe la patronii de buticuri sa ne dea paine pe datorie,chiar nu se poate ka angajat sa ai o viata normala asa cum e ea ? mie scarba de acest neam ,asa am fost cu totii de sute de ani neam de hoti