Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia Alumni pentru prima dată în Cernavodă

ro

04 Nov, 2010 23:27 2264 Marime text

Fundaţia Academică „Alumni" a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân deruleză cursul de formare „Comunicare şi Curriculum" la Şcoala „Mircea Eliade" din Cernavodă, în perioada octombrie-noiembrie 2010, cu scopul de a oferi cadrelor didactice din judeţ posibilitatea de formare şi dezvoltare profesională, conform noilor metodologii. „Comunicare şi Curriculum" este un modul al cursului „Management Educaţional", acreditat de Consiliul Naţional de Formare Profesională din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, desfăşurat pe parcursul a 90 de ore, pentru care cadrele didactice primesc 30 de credite profesionale transferabile.

Profesorii / învăţătorii achiziţionează diferite competenţe de comunicare în situaţii concrete, finalităţile urmărind o necesară punte de legătură între elevi - părinţi - comunitate locală şi instituţia şcolară. Aşadar obiectivele acestui curs rezidă în crearea unor competenţe profesionale care să răspundă cerinţelor educaţionale actuale, din ce în ce mai provocatoare. Şcoala „Mircea Eliade" din Cernavodă găzduieşte pentru prima dată desfăşurarea unui asemenea curs de formare pe plan local, asigurând resursele tehnice şi de spaţiu pentru susţinerea în condiţii optime a stagiului.

Alumni organizează permanent cursuri de perfecţionare ce se adresează cadrelor didactice care pun accent pe profesionalism în activitate. Acest curs beneficiază de un interes deosebit din partea cadrelor didactice din judeţul nostru, care sunt preocupate de dezvoltarea profesională şi doresc să îmbunătăţească, prin comunicare eficientă, calitatea în educaţie", a declarat Prof. Dr. Vasile Nicoară, coordonator al programelor Alumni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii